Welke Samsung tv heb ik

Welke Samsung tv heb ik?

Je hebt een Samsung tv, maar weet niet welk model je hebt? In sommige gevallen heb je het modelnummer nodig voor een garantieregistratie of garantieclaim. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen welk toestel je in je bezit hebt.

Om uit te vinden welke Samsung tv je hebt kun je dit opzoeken in het menu, in jouw Samsung account of het modelnummer aflezen van de achterkant van de tv. Dit is natuurlijk een stuk lastiger als hij aan de muur hangt.

Waarom moet ik weten welke Samsung tv ik heb?

Het kan erg handig, maar ook belangrijk zijn om te weten welke Samsung tv je in je bezit hebt. Mocht je toestel onverhoopt schade oplopen of niet meer goed functioneren, dan zul je het waarschijnlijk willen laten repareren. Het reparatieproces zal een stuk soepeler verlopen als je weet welk modelnummer je tv heeft.

Heb je problemen met beeld of geluid? Lees dan eerst ons artikel TV geen beeld wel geluid, wellicht is het probleem gemakkelijk te verhelpen.

Hoe ziet mijn modelnummer eruit?

Er zijn verschillende soorten modelnummers, over het algemeen zal het er echter bestaan uit zowel meerdere cijfers als meerdere getallen. Twee voorbeelden van modelnummers van Samsung tv’s zijn: UE48JS8500 (2015) 50TU7020 (2020) en 65QN85B (2022).

Lees ons eerder geschreven bericht over het verschil tussen een Benelux en Europees model tv om achter het grijze gebied van parallelimport te komen.

Hoe kom ik erachter welke Samsung tv ik heb?

Onderstaand 3 manieren om binnen enkele minuten uit te vinden welk model Samsung televisie je bezit. Op deze manier is zowel het modelnummer als het serienummer te vinden van de Samsung TV.

Optie 1: Via het menu

Waar modelnummer Samsung tv menu

Zorg dat je tv aanstaat uiteraard, pak de afstandsbediening erbij en klik op je home knop. Ga vervolgens naar je instellingen menu, bij je instellingen menu zul je een kopje vinden dat support of hulp heet. Vervolgens staan er meerdere kopjes. Druk hoer op “About this tv” of “Over deze tv”.

Nu verschijn een overzicht van gegevens over je tv. Bij dat overzicht zal het modelnummer van je tv, maar ook andere relevantie informatie staan. 

Methode 2: Achterop de Samsung televisie

Als je er met de vorige methode niet uitkomt, kun je over het modelnummer op de achterkant van je tv vinden. Samsung levert al haar tv’s met een sticker op de achterzijde. Op deze sticker staat het serienummer, modelnummer en chassisnummer vermeldt.

Optie 3: Via jouw Samsung account

Modelnummer Samsung tv vinden in Samsung account

Heb je bij de installatie van jouw tv een Samsung account aangemaakt of ingelogd? Dan is het modelnummer te vinden op de website van Samsung. Je komt hier achter door:

  • Log in op https://www.samsung.com/nl/mypage/
  • Klik op “Mijn producten”
  • Hier zie je direct al jouw Samsung producten
  • Het eerste deel van het modelnummer is hier terug te vinden [TV][modelnummer]

Laatste alternatieve methode

Mocht je niet uitkomen via het menu en is de sticker van je tv weg of niet goed leesbaar? Geen man overboord, je zou wellicht kunnen nagaan waar en wanneer je de tv hebt gekocht. Zo kun je er alsnog achter komen welke Samsung tv je hebt.

Neem contact op met de audio/video specialist waar de tv vandaan komt. Hoogstwaarschijnlijk vinden zij nog een factuur in het systeem met het desbetreffende modelnummer van je Samsung tv.

Ook is uit te vinden welke Samsung tv je hebt door de handleiding te raadplegen. De handleiding is echter redelijk universeel en het zal je niet de precieze cijfers van jouw model Samsung tv vertellen. Wel bevat de doos van de Samsung tv deze exacte gegevens.

Als laatste optie kun je via de contactpagina van Samsung contact opnemen met Samsung. Heb je genoeg gegevens om jouw identiteit te verifiëren? Dan kunnen zij hun bestand raadplegen en de geregistreerde apparaten inzien. Voor je contact op neemt is het verstandig zoveel mogelijk informatie bij de hand te houden zoals adresgegevens en eventuele aanschafdatum (al is het maar ongeveer).

Conclusie

Om de vraag “Welke Samsung tv heb ik” te beantwoorden gebruik je één van de drie bovenstaande methodes. Je komt er snel achter welk model Samsung tv je hebt door dit op te zoeken in jouw Samsung account, de sticker op de achterzijde af te lezen of via het menu de instellingen in te kijken.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik weten welke Samsung tv ik heb?

Als je tv stuk gaat of niet meer goed werkt, kan het de reparateur helpen om te weten welk modelnummer je hebt. Ook bij de eerste garantie aanvraag zul je deze gegevens moeten aanleveren.

Hoe kom ik erachter welke Samsung TV ik heb als er geen sticker is?

Als er geen sticker op de achterkant van je Samsung toestel staat, kun je kijken of het modelnummer van je Samsung tv op de handleiding of doos staat. Mocht je beide niet hebben, dan zou je contact op kunnen nemen met de winkel waar je dit toestel hebt gekocht. Zeer waarschijnlijk zullen zij het weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *