Samsung QE55QN85B review

Samsung QE55QN85B review

De QE55QN85B is de nieuwe 4k Ultra HD lcd/led televisie van Samsung. Deze smart tv beloofd veel goeds voor gamen en films kijken. Ben je benieuwd naar wat deze nieuwe smart tv nog meer kan? Lees snel de QE55QN85B review!

Samsung QE55QN85B review: Beeldkwaliteit

Als je op zoek bent naar een fel en levendig scherm ben je bij deze nieuwe Samsung tv aan het goede adres. De QE55QN85B geeft en indrukwekkende brightness zonder dat dit ten koste gaat van de witbalans. Er is genoeg detail en variatie om altijd de kleine verschillen in schaduw en kleurtoon te kunnen zien.

Het beeld is natuurlijk scherp, dankzij het 4K display met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dit geeft de QE55QN85B een respectabele 80 pixels per inch, voor het 55 inch model.

De kleuren zijn erg levendig, met krachtige primaire kleuren en een eindeloze nuance in schaduwen en kleurtonen. Hetzelfde kan niet gezegd worden van donkere tonen, die komen wat flets uit en hebben niet zoveel detail als we gehoopt hadden.

Eén groot nadeel wat wij hebben gemerkt: de QE55QN85B is erg reflecterend. Wanneer je een witte muur achter je hebt, of misschien een raam, dan zul je erg snel afgeleid worden door de reflectie in het scherm. Een groot voordeel van een Mini-LED TV zoals de QE55QN85B is dat je deze kunt gebruiken in lichte kamers, omdat het scherm erg fel is vergeleken met een OLED tv. Helaas gooit de reflectie hier dus roet in het eten.

Samsung QE55QN85B review: Geluidskwaliteit

De QE55QN85B draait op zes speakers, en Samsung’s Object Tracking Sound technologie. Dit beloofd veel goeds voor de geluidskwaliteit. Op papier kun je meer verwachten dan de meeste televisies in deze prijscategorie.

Het belangrijkste is dat de midrange goed klinkt, dit is namelijk waar stemmen zich bevinden. De QE55QN85B heeft een duidelijke en heldere midrange, met genoeg detail om karakter te geven aan de verschillende stemmen.

We missen wel wat ruwe kracht, waardoor het geluid wat ons betreft iets achter loopt op het beeld. Er zit ook weinig oomph achter de lage tonen, maar dat is te verwachten van een televisie zonder subwoofer.

In het algemeen is de geluidskwaliteit van de QE55QN85B goed, vooral in de midrange. Je mist echter de kwaliteit en kracht die je kunt krijgen met een goede kwaliteit soundbar.

Samsung qe55qn85b kwaliteit

Eerder schreven een we een vergelijking tussen de Samsung QE55QN90B vs Samsung QE55QN85B!

Samsung QE55QN85B review: Features

De QE55QN85B is het 55 inch model van de nieuwe Samsung Mini-LED serie. De Mini-LED technologie, of Neo QLED zoals Samsung het noemt, geeft een helderder beeld dan een regulier OLED display dankzij de vele mini LEDjes.

De Samsung QE55QN85B wordt aangestuurd door de Neo Quantum Processor 4K, die dankzij machine-learning het beeld zo goed mogelijk weergeeft in 4K. De processor maakt het mogelijk om lagere resoluties te bekijken in HDR. Zo krijg je altijd een scherper beeld, ook met ouder beeldmateriaal.

De QE55QN85B komt met vier HDMI poorten die allemaal 4K kwaliteit ondersteunen, met een indrukwekkende 120 Hz. Dit is goed nieuws voor alle gamers, en zorgt ervoor dat dit een van de beste televisies voor gamen is die je kunt vinden.

Verder vind je ook een ethernet poort op deze televisie, om alle smart-tv spulletjes zoals Netflix en andere apps snel te laten werken. Je kunt ook draadloos verbinden via Bluetooth 5.2 of een Wi-Fi verbinding.

Op zoek naar de top van de televisies? Bekijk dan onze Samsung QE55QN90B review, één van de beste Samsung tv’s van dit moment.

Samsung QE55QN85B review: Beste gaming televisie

De Samsung QE44QN85B is met recht één van de beste gaming televisies die je kunt krijgen. Dankzij de vier HDMI 2.1 poorten, die allemaal 4K 120Hz beeld ondersteunen, werkt deze tv optimaal met alle next-gen consoles zoals de PS5 en Xbox X.

Lees ook: De beste tv voor PS5 [Onze top 7]

De televisie schakelt automatisch naar de Game-modus wanneer het een signaal ontvangt, waardoor de tv alles biedt wat het maar kan voor de beste game ervaring. De kleuren zijn geoptimaliseerd voor het gamen, en de input lag valt naar een indrukwekkend laag niveau. De kleuren springen uit het scherm.

Maar de game-modus zorgt er ook voor dat het detail wat verloren gaat om gameprestaties te verbeteren. Je levert wat detail in kleur en vooral donkere tonen in voor meer snelheid en minder input lag.

Samsung QE55QN85B review: Design

Het design van de QE55QN85B is niet heel indrukwekkend, maar dat is juist wel goed. De tv is duidelijk bedoeld om bij een grote markt aan te sluiten, en is een wat doorsnee. Het is daardoor ook geen televisie die aan de muur veel aandacht trekt. Het understated design vinden wij er juist wel geraffineerd uit zien!

De Mini-LED technologie zorgt ervoor dat die lcd scherm slechts 27 mm diep is. Dit is in vergelijking met andere televisies een nette prestatie. Ook is deze televisie vrijwel volledig plat, in tegenstelling tot een OLED tv. Deze dunne, platte televisie is dus zeer goed geschikt voor aan de muur, maar staat ook chic en modern op de voet.

Het redelijk bescheiden gewicht van 17.2 kilogram maakt het een extra geschikte televisie om op te hangen. Toch liever op de voet? Daar waren wij wel fan van, de voet is erg stevig en neemt niet veel ruimte in. Daarnaast kun je een aantal kabels in de voet wegwerken.

In het kort, of je de QE55QN85B nou aan de muur hangt, of op de voet zet: het is een mooie televisie om te zien. Het design is understated en modern.

Lees ons eerder geschreven bericht: hoe hoog tv ophangen aan de muur? Zo zie je gelijk hoe hoog hij nou precies moet komen voor de beste kijkervaring!

Samsung qe55qn85b review design slank televisie

Samsung QE55QN85B review: SmartTV en besturing

De kleine afstandsbediening die je bij de televisie krijgt werkt perfect. Het is een goede balans tussen snel het juiste beeld krijgen wat je wilt kijken, en toch genoeg knopjes en functies om de televisie naar wens in te stellen mocht je meer de diepte in willen gaan. Bovendien heb je geen batterijen meer nodig, je kunt deze opladen met USB-C of door het zonnepaneeltje achterop in de zon te leggen.

De SmartTVs van Samsung staan natuurlijk bekend om de fijne besturen in User-Interface, maar op de QE55QN85B is dat wel anders. Samsung vond het blijkbaar nodig om hun beroemde interface te vervangen met een nieuwe versie. De interface werkt niet intuïtief, en is soms langzaam met reageren. De UI van Samsung’s SmartTV’s is echt van hero naar zero gegaan.

Lees ook: Verschil tussen Europees en Benelux model tv

Samsung QE55QN85B review: Prijs

De Samsung Neo QLED 4K QE55QN85B staat mooi in de markt, met een relatief lage prijs voor de functies die je ontvangt. De 55 inch variant die wij hier getest hebben is de kleinste variant die je aan kunt schaffen. Vooral wanneer je de televisie gebruikt voor gamen, is dit écht een koopje!

  • Samsung QE55QN85B (55 inch) prijs: € 949,00
  • Samsung QE65QN85B (65 inch) prijs: € 1.199,00
  • Samsung QE75QN85B (75 inch) prijs: € 1.789,00
  • Samsung QE85QN85B (85 inch) prijs: € 2.849,00

Conclusie

De Samsung QE55QN85B geeft veel waar voor je geld, met een mooi design maar veel belangrijker natuurlijk: een goede beeld- en geluidskwaliteit. We zijn vooral erg positief over de game-ervaring met deze SmartTV. Vooral in een lichte kamer komt de helderheid van het Mini-LED lcd scherm goed tot zijn recht. Wat minpuntjes zijn de slechte UI van de SmartTV menu’s, en de reflectie die soms op het scherm te zien is.

Samsung QE55QN85B voor- en nadelen

✔️ Mooi beeldkwaliteit
✔️ Helder scherm dankzij Mini-LED
✔️ Zeer slank en mooi ontwerp
✔️ Goede geluidskwaliteit

❌ Matige besturing SmartTV app
❌ Reflectie op het scherm
❌ Donkere tonen zijn matig

Lijst van specificaties van de Samsung QE55QN85B:

 Samsung QE55QN85B
Scherm54,6 inch
HD type4K Ultra HD
Helderheid1500 nits
Afmetingen122,7 x 76,7 x 2,7 cm
Gewicht17,2 kg
Gewicht (met standaard)20,2 kg
Release dateMaart 2022
EnergielabelF
Next-gen game support✔️
Smart Home ready✔️
HDMI poorten4 (HDMI 2.1)

Meest gestelde vragen

Komt de Samsung QE55QN85B met een standaard?

De Samsung QE55QN85B wordt geleverd met een standaard/voet. Je moet zelf wel een beugel aanschaffen mocht je de tv op willen hangen.

Hoeveel nits is de QE55QN85B?

De QE55QN85B is een heldere televisie dankzij het Mini-LED lcd display. De helderheid van het scherm gaat tot 1500 nits.

Is de QE55QN85B goed geschikt voor gamen?

De QE55QN85B is één van de beste televisies voor gamen, met een hoge ververssnelheid van 120 Hz en vier HDMI 2.1 poorten.

Waar staan QN voor bij een Samsung tv?

Wanneer de Samsung tv een QN codenaam heeft, zegt dit dat het een Neo QLED TV is, een luxere variant van de OLED televisie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *