Samsung Design tv's

Samsung Design TV 2020 t/m 2021 – Samsung The Frame, The Serif & The Sero


Is een vierkant zwart vlak niks voor jou en hunker je naar een televisie die er ook fatsoenlijk uitziet als hij uitstaat? Samsung heeft een aantal tv’s ontwikkeld om de tv weer een pronkstuk te laten zijn in plaats van een kaal vlak. Hieronder behandel ik alle drie de lifestyle tv’s van Samsung zodat je de juiste keuze kunt maken in jouw situatie. Alle design tv’s van Samsung zijn uitgerust met een 4K QLED scherm in 2020 – 2021!

Samsung The Frame design tv

Samsung The Frame – Design & Art tv

The frame van Samsung is al enige tijd op de markt, toch zijn er inmiddels al 4 modellen voorbij gekomen. De actuele versie kun je herkennen aan het type nummer: LS03T. Voor dit nummer staat de maat televisie, gaat het om een 55 inch tv? Dan zal het modelnummer 55LS03T zijn. Let hierop als je de aanschaf overweegt, sommige bedrijven willen nog wel eens een oud model kwijt.

Waarom is de Frame anders dan een gewone QLED tv?

De kracht van The Frame zit hem in zijn lijst, de Samsung frame wordt geleverd met een lijst naar keuze. Deze lijst creëert een beleving net zoals een schilderij. In combinatie met de Art Modus kun je ongelimiteerd schilderijen afbeelden op de tv.

Als de tv in Art Modus staat dimt de televisie de achtergrondverlichting waardoor het lijkt of er daadwerkelijk een schilderij aan de muur hangt. De Samsung Frame wordt standaard geleverd met een muurbeugel die in de tv verdwijnt waardoor (met name door de dikkere lijst) de televisie strak tegen de muur hangt.

Lees ook: De voor- en nadelen van QLED tv.

Samsung Frame lijst kleuren
De 4 verschillende kleuren waar je keuze uit kunt maken bij de aanschaf van een Samsung The Frame TV.

 One Connect Box

Bij de Samsung Frame van 2020 – 2021 zit een kleine One Connect Box meegeleverd. Deze One Connect Box heeft de meeste aansluitingen geïntegreerd zoals:

 • Coax aansluiting
 • Internet aansluiting (UTP)
 • USB ingangen
 • HDMI (Incl. ARC. Aantal HDMI ingangen hangt af van het formaat Samsung Frame tv)
 • Optische audio uitgang (Toslink)

Het is dus makkelijk om de Samsung Frame op te hangen met alleen een stroomkabel en de One Connect Kabel (die van tv naar de Samsung One Connect Box loopt). Meer dan deze twee kabels zijn niet nodig. Plaats hierna de One Connect Box in een tv meubel (bijv. onder de tv) en sluit hier alle apparatuur op aan. Alle randapparatuur hoeft dus niet met een kabel naar de televisie te lopen. Ze lopen simpelweg naar de One Connect Box in hetzelfde tv meubel.

Samsung One Connect Box Samsung The Frame 3
De Samsung One Connect box die zit meegeleverd bij The Frame. Let op: Aantal HDMI’s verschilt per formaat Frame.

Samsung One Remote

Samsung Smart Remote Control zwart
Bij The Frame zit een witte variant geleverd van deze afstandsbediening.

In de doos vind je een Samsung One Remote. Een bluetooth afstandsbediening die zorgt voor besturing van al je randapparatuur. Zo kun je bijv. een KPN of Ziggo decoder of Bluray speler gemakkelijk bedienen met deze Samsung One Remote. De tv herkent het type apparatuur en neemt eenvoudig de functies over op de One Remote. Herkent de Samsung software jouw apparatuur niet, dan kun je de knoppen zelf één voor één overzetten. De One Remote Control is dus een goede oplossing om van al die andere afstandsbiedingen af te komen. Met één afstandsbediening kun je alles!

Tizen (Samsung Apps & Samsung Tizen Smart Platform)

Het smart platform waar de Samsung Frame gebruik van maakt is Tizen. Als je de actualiteiten zat bent pak je de Samsung One Remote Control afstandsbediening en open je de Samsung Tizen smart functies. Je opent een balk onderin het scherm waar alle apps op komen te staan. Zo kun je met twee drukken op de knop navigeren naar o.a. Netflix, Videoland, NPO start, Youtube, Disney+, Amazon Prime & Apple TV. In het geval van de Samsung The Frame staat hier ook de Art Mode tussen.

Art mode

De Samsung Art Mode is een functie The Frame waar keuze is uit 1200+ kunstwerken om te activeren wanneer je geen tv kijkt. Met één druk op de knop open je het laatst gekozen stuk kunst en kun je wat anders gaan doen. Je kunt net zo makkelijk jouw eigen foto’s uploaden naar de tv en deze in de art mode laten verschijnen. Je kunt de kunstwerken ook voorzien van een filter, zodat het net wat beter past bij de situatie. Selecteer jouw favoriete kunstwerken als favoriet om een favorieten lijst aan te maken en gemakkelijk te navigeren tussen jouw lievelingskunstwerken! De Art Mode is gratis, maar er is een abonnementsvorm mogelijk: de Art Store.

Een bewegingssensor ziet wanneer je in de kamer bent, als je de kamer verlaat zal de tv in energiebesparende modus gaan. Deze functie kun je aan en uitzetten als je het kunstwerk gewoon aan wilt laten staan.

Samsung The Frame afmetingen

De Samsung Frame is verkrijgbaar in meerdere maten, 2020 is het eerste jaar waar de kleinste Samsung Frame ooit werd uitgebracht namelijk de 32 inch. Door de stijgende populariteit van de Samsung Frame zijn er inmiddels 6 maten verkrijgbaar:

 • 32 inch (81 cm diagonaal)
 • 43 inch (109 cm diagonaal)
 • 50 inch (127 cm diagonaal)
 • 55 inch (140 cm diagonaal)
 • 65 inch (165 cm diagonaal)
 • 75 inch (190 cm diagonaal)

Hoewel de Samsung Frame 55 inch en 65 inch de meest populaire maat schijnt te zijn, kan ik mij voorstellen dat een 32 inch een stuk beter staat als decoratie in de slaapkamer of extra tv in de keuken.

Samsung The Serif, rondom een mooie tv

Op zoek naar een televisie die bijv. in het midden van de kamer komt te staan, dan is de Serif een leuke optie. De Samsung Serif tv is voorzien van een 4k QLED scherm maar heeft rondom de tv een mooi afgewerkt design, hierdoor is hij makkelijk te plaatsen op plekken waar je ook de achterzijde kan zien.

Plaatsing tv

De Samsung Serif wordt geleverd met vloerstandaard, een 4 potige televisie. Hij kan op de pootjes worden gemonteerd voor plaatsing direct op de grond, ook kunnen de pootjes worden weggelaten waardoor je tv vlak neer kunt zetten op een meubel. Stabiliteit is hier geen probleem, daar is de Serif voor gemaakt.

Maten & Kleuren

De Serif design televisie kan worden geleverd in 2 verschillende kleuren: “Cotton Blue & Cloud White” zijn hierin de opties. Er zijn drie formaten mogelijk namelijk: 43 inch, 49 inch en 55 inch (resp. 109 cm, 124 cm en 140 cm diagonaal).

 

Samsung Serif met en zonder standaard
The Serif in Cloud White & Cotton Blue. Met en zonder standaard.

Smart Remote Control

De Samsung Serif wordt geleverd met een Samsung Smart Remote Control afstandsbediening. Hiermee kun je eenvoudig alle randapparatuur bedienen. Door het gebruik van de Smart Remote heb je geen andere afstandsbedieningen meer nodig omdat de Smart Remote alle functies overneemt. Jouw Samsung tv herkent het apparaat wat je aansluit en neemt hier de functies van over, wanneer je naar de corresponderende HDMI ingang navigeert. Ga je naar de HDMI ingang van jouw KPN decoder, dan wordt de Samsung Smart Remote een KPN afstandsbediening. Uiteraard kun je ook de KPN afstandsbediening inleren op de Samsung tv (dus alleen de witte remote gebruiken).

Samsung The Serif TV NFC

NFC Compatible

Een leuke extra functie op de Samsung Serif tv is de geïntegreerde NFC lezer. Wil je muziek afspelen vanaf jouw Samsung tv dan leg je simpelweg je telefoon op de televisie (de tv moet wel aanstaan). De tv detecteert de NFC chip in de telefoon en verbind direct via bluetooth (jouw smartphone moet wel NFC compatible zijn). Hierna speelt de Serif tv gelijk het desbetreffende nummer af.

HDR10+

Zoals de meeste Samsung QLED 4K tv’s is de Samsung Serif ook uitgerust met een QLED scherm die HDR10+ ondersteunt. Ben je een filmliefhebber? Dan is HDR10+ een must omdat dit extra contrast toevoegd aan verschillende scene’s. Door deze extra informatie per frame komt je film daadwerkelijk tot leven.

Modelnummers, Nederlandse types en 2020-2021 modellen.

Herken de Samsung Serif aan het typenummer. De kleur zit niet verwerkt in het modelnummer, dus let bij de aanschaf even op de kleur. Het formaat en markt is wel terug te vinden in het modelnummer. Nederlandse typenummers zijn:

 • QE43LS01TBSXXN (Wit, 43 inch)
 • QE43LS01TBSXXN (Blauw, 43 inch)
 • QE49LS01TBSXXN (Blauw, 49 inch)
 • QE49LS01TASXXN (Wit, 49 inch)
 • QE55LS01TBSXXN (Blauw, 55 inch)
 • QE55LS01TASXXN (Wit, 55 inch)

Samsung The Sero

Samsung The Sero TV

Een tv die je vertaal kan laten draaien om jouw geschoten foto’s en films van je smartphone realistischer kan laten zien, wie had dat gedacht? Samsung heeft The Sero inmiddels geïntroduceerd. Een televisie die je 90 graden kunt draaien wanneer je verticale content wilt streamen naar je tv.

Deze televisie is alleen verkrijgbaar in 43 inch, en is voorzien van een QLED scherm hierdoor kun je gewoon op een QLED 4K scherm televisie kijken. Je hebt dus wel als extra de mogelijkheid om het scherm verticaal te laten staan wanneer je een rechtopstaand filmpje wilt bekijken.

Samsung The Sero zal gewoon voorzien zijn van meerdere apps zoals:

 • Netflix
 • Videoland
 • Youtube
 • Disney+
 • Apple TV
 • Amazon Prime
 • NPO Start

En uiteraard nog vele apps meer, en een hele slimme manier om via jouw smartphone (SmartThings App) direct te verbinden met deze lifestyle tv genaamd: Samsung The Sero.

Conclusie

Het is afhankelijk van jouw thuissituatie welke design tv er past. Gaat hij aan de muur? Dan is de Samsung Frame een interessante keuze, maar als hij vrij gaat staan in de kamer dan is de Samsung Serif weer beter passend. Uiteraard is de Samsung Sero een superieure gadget van deze tijd en kan hij vrij gemakkelijk geplaatst worden. Voor meer informatie kun je terecht op www.samsung.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *