Videoland opzeggen in 3 stappen

VideoLand opzeggen in 3 stappen – Abonnement opzeggen


Videoland opzeggen wordt nog wel eens lastig bevonden, ik vind het belangrijk dat men op kan zeggen zodra dit gewenst is. Om deze reden maak ik een simpel stappenplan aan om te laten zien hoe je in 3 simpele stappen en binnen 5 minuten jouw Videoland account op kan zeggen. Videoland heeft een enorm aanbod met meer dan 1700 titels waaronder hoog gewaardeerde films, eigen serie’s en vele RTL programma’s die je volledig terug kan kijken op je eigen tempo, toch komt er een dag dat die € 8,99 per maand weggegooid geld is omdat er niet meer gekeken wordt. De eerste twee weken is Videoland gratis (althans, 1 cent), daarna betaal je dus 9 euro per maand. Hoe kun je videoland opzeggen? Volg de stappen hieronder.

Stap 1. Log in op een pc, laptop,tablet of mobiel (smartphone) en ga naar www.videoland.nl

Videoland opzeggen stap 1

Log hier in met jouw e-mail adres en wachtwoord. Ben je het wachtwoord vergeten? Geen probleem, druk dan op de knop “wachtwoord vergeten” onder het kopje wachtwoord. Hier kun je jouw e-mail adres invullen waardoor je snel een mailtje krijgt (bij een Gmail adres komt hij binnen in het kopje “Reclame”, soms ook in spam) waarin je een link vind. Klik op de link in jouw e-mail om een nieuw wachtwoord te maken. Klaar met het nieuwe wachtwoord? Keer terug naar Videoland en log in met jouw inloggegevens.

Stap 2. Navigeer naar het icoon rechtsboven en selecteer “account”.

Videoland opzeggen stap 2

De volgende stap gaat als volgt; ga naar de instellingen van jouw account door op het poppetje te klikken, dit opent een submenu. In dit submenu vind je de profielen, het account, en uitloggen. Druk hier op account om verder te gaan met videoland opzeggen. Dit opent het derde en laatste scherm om videoland te kunnen opzeggen.

Stap 3. Scroll naar beneden naar het kopje: Abonnement informatie

Scroll een kop of 3 naar beneden naar het stukje waar “Abonnement informatie” boven staat. Hieronder vind je de knop: Abonnement opzeggen. Selecteer deze knop en vul in waarom je wilt annuleren, staat jouw reden er niet bij? Selecteer dan hetgeen wat het meest lijkt op jouw reden om verder te kunnen gaan met videoland opzeggen. Druk nu op de grote rode knop onderaan met de tekst: abonnement opzeggen. Hiermee is jouw annulering van het contract een feit!

Videoland opzeggen stap 3

Na de grote rode knop

Je wilt natuurlijk een bevestiging hebben van jouw opzegging van Videoland en deze krijg je netjes op de mail. Gek genoeg komt deze mail vaak niet in de spam of reclame box maar gewoon in de inbox. Hij ziet er als volgt uit:

Videoland opzeggen stap 4

Hier laat Videoland weten dat ze het jammer vinden dat je weg gaat, en hopen ze je graag weer terug te zien voor € 8,99 per maand. Natuurlijk kun je op elk gewenst moment weer aanmelden!

Videoland storing

Wil je jouw abonnement opzeggen vanwege een videoland storing? Hapert het beeld of kun je totaal niet inloggen? Controleer dan eerst of er geen storing is op Videoland. We begrijpen heus dat het erg vervelend is je net jouw favoriete serie wilt kijken en er een VideoLand storing is waardoor je niet op play kunt drukken toch is dit niet gelijk een gegronde reden om het abonnement op te zeggen. Controleer eerst of er een landelijke videoland storing is op: www.allestoringen.nl. Heb je zelf een videoland storing op dit moment? Laat het dan gelijk even weten video deze website, zo kunnen andere mensen ook sneller terugvinden dat er een storing gaande is op videoland.

Televisie ondersteund geen Videoland meer

Het kan voorkomen na een jaar of 5 á 6 dat appjes langzaam verdwijnen of niet meer ondersteund worden op een smart tv dus ook de videoland app. Helaas kan videoland hier weinig aan doen en is dit puur de ondersteuning van jouw merk tv. Er zit in dit geval vaak niets anders op dan bijv. een mediaspeler aan te schaffen zoals een Apple TV 4 of een nieuwe tv te kopen (lees ook: De beste 4K tv’s of De goedkoopste OLED tv’s) om de videoland app weer te kunnen gebruiken. Kijk je videoland via KPN en werkt deze app niet meer? Raadpleeg in dit geval de provider om te vragen of de Videoland KPN weer te activeren of misschien een nieuwe decoder te verkrijgen. Vergeet niet dat een videoland storing dus niet perse met Videoland zelf te maken hoeft te hebben. Ga dus eerst na wat de videoland storing veroorzaakt.

1 reactie op “VideoLand opzeggen in 3 stappen – Abonnement opzeggen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *