Beste JBL oortjes met draad

Beste JBL oortjes met draad [Top 5 – Test]

Er zijn meerdere redenen waarom bekabelde oortjes in veel gevallen fijner zijn dan draadloze oortjes, je hoeft ze in ieder geval niet op te laden, dat is al een enorm gemak. Oortjes met draad zorgen voor gemak en zijn nog goedkoper ook.

De JBL T290 zijn de beste oortjes met draad van dit jaar. Voornamelijk om de goede prijs- kwaliteit verhouding. Je betaald niet extreem veel voor de oortjes en je krijgt er goede geluidskwaliteit voor terug. Door de platte kabel raakt hij niet in de knoop en door de geïntegreerde microfoon kun je bellen.

T290

T210

Endurance Run

T205

Tune 110

Drivers

2x 8,7 mm

2x 8,7 mm

2x 8,2 mm

2x 12,5 mm

2x 9 mm

Zweetbestendig

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Lengte kabel

124 cm

121 cm

118 cm

118 cm

111 cm

JBL Pure Bass

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Siri / Google

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Top 5 oortjes met draad

1. JBL T290

JBL T290 beste JBL oortjes met draad

De JBL T290 oortjes zijn verkrijgbaar in 4 uitvoeringen:

 • Silver (Zilver)
 • Rosé Gold (Rosé goud)
 • Black (Zwart)
 • Gold (Goud)

JBL geeft aan dat deze bekabelde oortjes gemaakt zijn van hoogwaardig aluminium. In realiteit is alleen een stukje afwerking van de oortjes gemaakt van aluminium. De afwerking geeft de oortjes echter wel een strak uiterlijk. Door het gebruik van aluminium zijn de oortjes lichter dan de gemiddelde oordopjes, dat verhoogd direct het draagcomfort.

JBL gebruikt in deze oordopjes de Pure Bass technologie. Een manier om de lage tonen te versterker vanuit een kleine speaker zoals in een oordopje. De platte kabel zorgt ervoor dat de oortjes nooit heel erg in de knoop raken.

Met de microfoon op de kabel kun je telefoongesprekken opnemen of ophangen. Zo hoef je je telefoon er niet bij te pakken als die over gaat, en bel je direct door de microfoon en oordopjes.

2. JBL T210

JBL T210 oortjes met kabel

De JBL T210 is het kleine broertje van de JBL T290. Geluidstechnisch lijken ze identiek, toch klikt de T210 iets minder helder dan de T290. De JBL T210 is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 • Rosé Gold (Rosé goud)
 • Black (Zwart)
 • Grey (Grijs)

De JBL T210 heeft een metallic look afwerking aan de buitenkant van de oordopjes. Dit ontwerp is ontstaan kijkend naar de grote broer: de T290. Die heeft een aluminium afwerking waardoor de oortjes nog minder gewicht met zich meedragen.

De JBL T210 heeft de Pure Bass techniek van JBL geïntegreerd waardoor lage tonen nóg dieper kunnen komen. Door de platte kabel raakt de kabel net snel in de knoop en heb je hem binnen no-time weer in.

Met de ingebouwde microfoon neem je met één druk op de knop (op de oortjes) de telefoon op én hang je weer op. Zo hoef je je telefoon niet uit je zak te halen als je wordt gebeld terwijl je naar muziek aan het luisteren bent.

3. JBL Endurance Run

JBL Endurance Run zweeetbestendige oortjes met draad

De JBL Endurance Run is een type oordopjes die speciaal ontworpen is om mee hard te lopen of te bewegen. De gepatenteerde (meegeleverde) fliphook zorgt ervoor dat het oortje nooit uitvalt. Hierdoor zit het oortje ook vast achter het oor. Het lichte gewicht maakt ze ook enorm comfortabel.

Een heel belangrijk aspect van hardloop oortjes is de bestendigheid tegen vocht. JBL geeft aan dat de Endurance Run zweetbestendig zijn. Ook de massa klanten met dit type oortjes bevestigd dit in de reviews van het product op Bol, Amazon en de JBL website.

De telefoon opnemen kan met de knop op de oordopjes, net als ophangen. Je kunt er dus voor kiezen om tijdens het sporten je telefoon op te nemen zonder deze uit je zak te hoeven halen. Handig als je net gewichten in je hand hebt dus! Uiteraard zit er ook een microfoon verstopt achter de knop.

4. JBL T205

JBL T205 oortjes met draad

De JBL T205 is weer een maatje kleiner en goedkoper dan de JBL T210, geluidstechnisch is hij ook echt een stapje omlaag. Maar als je budget het toelaat kun je de JBL T205 kiezen in de volgende uitvoeringen:

 • Rosé Gold (Rosé goud)
 • Champagne Gold (Champagne Goud)
 • Black (Zwart)
 • Chrome (Zilverkleurig)

De JBL T205 heeft de Pure Bass technologie geïntegreerd die zorgt voor diepe bassen uit kleine drivers zoals in oordopjes. Door de platte kabel gaan deze oortjes niet snel in de knoop zitten en met de microfoon kun je telefoongesprekken voeren zonder al te veel moeite. Opnemen van een telefoongesprek kun je doen met de multifunctionele knop op de oordopjes.

5. JBL Tune 110

Geluidstechnisch zijn dit de minst presterende oortjes met kabel van JBL. Ze klinken beduidend minder dan onze #1: de JBL T290. Deze bekabelde JBL oortjes kosten ook maar € 9,99 en zijn verkrijgbaar in vier kleuren:

 • Red (Rood)
 • Blue (Blauw)
 • White (Wit)
 • Black (Zwart)

De JBL Tune 110 zijn uitgerust met de Pure Bass technologie die impact heeft (i.c.m. de drivergrootte) op de lage tonen en diepere bassen genereert. De geïntegreerde microfoon maakt het mogelijk telefoongesprekken te voeren.

JBL oortjes werken maar aan één kant, wat nu?

Helaas zien we geregeld dat op een gegeven moment één van de twee oortjes ermee stopt. Je kunt hier weinig aan doen behalve de oordopjes uit elkaar halen en zorgen dat het koper de voeding weer geleidt. Hier heb je echter wel enige technische kennis voor nodig.

Kunnen JBL oordopjes tegen water?

De bekabelde JBL Endurance Run kan goed tegen zweet en vocht, maar is niet gemaakt om onder water te kunnen. Er zijn ook een aantal draadloze JBL oordopjes (met bluetooth) gemaakt om tegen water te kunnen, lees hiervoor mijn eerder geschreven artikel: “Kunnen JBL koptelefoons tegen water?“.

Kom er er dan nog niet uit? Bekijk dan onze lijst met Top 40 JBL waterbestendige oordopjes.

Kunnen de JBL oortjes op iPhone of Android?

Gelukkig is JBL gericht op alle type klanten. Ze maken hun oordopjes dan ook klaar voor een verbinding met alle soorten smartphones. JBL oortjes werken perfect samen met een iPhone en/of Android telefoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *