Kan een JBL koptelefoon tegen regen

Kan een JBL koptelefoon tegen regen?

Koptelefoons en oordopjes zijn als consumentenelektronica vaak niet te combineren met enige vorm van water. JBL luistert echter naar de vraag van haar klanten en heeft een aantal producten ontworpen die redelijk tot goed tegen water kunnen.

Er zijn geen JBL koptelefoons die tegen water kunnen. Wel heeft JBL de JBL Reflect Mini NC in het leven geroepen. Deze oordopjes zijn waterbestending en kunnen goed tegen regen en zweet. De draadloze koptelefoons van JBL kunnen niet tegen water, maar een beetje regen is geen probleem.

Waterdichte JBL oortjes

Deze unieke oordopjes laden niet op door een kabel in de oortjes te steken, maar door hun contactpuntjes aan de buitenkant. Hierdoor is er geen weg naar binnen, water kan dus niet doordringen in de oordopjes. Hierdoor krijgen ze een waterdichte beoordeling.

JBL Live Pro+

JBL Live Pro Plus waterdichtje jbl oortjes

De JBL Live Pro+ zijn waterbestendige (IPX7) oortjes die zonder draad via bluetooth aan elkaar zijn verbonden. Natuurlijk koppel je jouw smartphone via bluetooth weer aan de oordopjes, en de muziek kan beginnen.

De oordopjes kunnen tot 7 uur aan één muziek afspelen. De meegeleverde oplaadcase kan de oordopjes nog eens 3 keer opladen. Hierdoor heb je tot 28 uur geen stopcontact nodig om ze op te laden.

Adaptive noise cancelling dus ook in de regen

De JBL Live Pro+ is uitgerust met Adaptive Noise Cancelling. Dit betekent dat buitengeluiden worden opgenomen en er antigeluid wordt gecreëerd zodat het geluid van buitenaf niet de oorschelp bereikt. Ook als je door de regen loopt hoef je je niet druk te maken, regen doet deze oortjes niets, behalve dat ze glad worden en uit je oor kunnen vallen…

Ik heb gemerkt dat in de regen het touch knopje niet erg goed meer werkt op de oordopjes. Wanneer je de Google Voice assistant instelt, kun je de oordopjes besturen met je stem. In de regen werkt dat wat minder goed (net als het touchscreen van je telefoon als het nat is).

JBL Reflect Mini NC

Een voordeliger alternatief op de JBL Live Pro+ oordopjes zijn de JBL Reflect Mini NC oortjes. Ook deze zijn waterdicht en kunnen goed tegen regen. De JBL LIve Pro+ zijn hebben een IPX7 gradatie gekregen. Met IPX7 kan een apparaat maximaal 30 seconden onder water (max. 1 meter diep).

Met de JBL Reflect Mini NC douchen

De waterdichtheid van de JBL Reflect Mini NC stelt je in staat de douchen met de oordopjes. Je moet echter wel opletten met zeep en shampoo. De materialen waar de oordopjes van gemaakt zijn, kunnen niet tegen bijtende goedjes zoals er in zeep en shampoo zit verwerkt. Oftewel, als je je haren niet wast, gaat het goed.

Welke is beter?

Dit zijn de beste waterproof oordopjes van JBL op dit moment. De Reflect versie is zo’n € 30,- euro goedkoper dan de Live Pro+. Beide hebben ze dezelfde gradatie waterdichtheid, namelijk IPX7.

Wel de Live Pro+ opbergcase 1 lading meer dan de Reflect Mini NC. De Reflect kan maximaal 21 uur mee (1x + 2x opladen in de case) en de Live Pro+ kan maximaal 28 uur mee (1x + 3x opladen in de case).

Zwemmen met oortjes

Deze oordopjes zijn niet bedoeld om mee te zwemmen. De JBL Endurance Dive zijn /waren bedoeld om mee te zwemmen, maar de meningen liepen uit één over de kwaliteit van deze oordopjes

JBL over-ear en on-ear hoofdtelefoons

De over-ear koptelefoons van JBL zijn niet waterbestendig, maar hebben voldoende kwaliteit om tegen een klein stootje en een beetje regen te kunnen. De koptelefoons hebben vaak een bekabelde aansluiting om op te laden. Hierdoor zijn ze gelijk een stuk minder waterdicht.

De aansluiting zit vrijwel altijd aan de onderkant waardoor water er niet snel inloopt als je de koptelefoon op hebt en in de regen loopt.

JBL Live 650 BTNC

De JBL Live 650 BTNC is een draadloze bluetooth hoofdtelefoon met geïntegreerde actieve noise cancelling. Met een maximale batterijduur van 30 uur gaat deze hoofdtelefoon ook nog eens erg lang mee. Binnen 2 uur is de koptelefoon weer helemaal opgeladen en gaat hij weer 30 uur mee.

De JBL Live 650 BTNC werkt i.c.m. de Google Assistant, dus de knopjes hoef je niet te gebruiken. Het commando: “Hey Google, pauze” is genoeg om de muziek uit te zetten. Hoe handig is dat!

JBL Tune 500 BT

Mocht je een kleiner budget hebben voor een koptelefoon is de JBL Tune 500 BT het kleine broertje van de bovenstaande koptelefoon. De Tune 500 BT werkt ook met een draadloze bluetooth 4.2 verbinding, maar heeft geen Noise Cancelling.

Op normaal geluidsniveau gaat de JBL Tune 500 BT tot 16 uur mee. Hoe harder je de muziek zet, hoe sneller de batterij leeg is. Opladen duurt ongeveer 3 uur, daarna kun je hem weer voor 16 uur gebruiken.

Door de “Pure Bass” technologie die verwerkt zit in deze Tune 500, worden de bassen opgeschaald en luister je voor een paar tientjes naar muziek met enorme basscapaciteit.

JBL Tune 750 BTNC: de gulden middenweg

Als je net iets minder wilt betalen dan de Live650 BTNC, maar geen genoegen wilt nemen met “slechts” een JBL tune 500 BT is er nog de Tune 750 BTNC.

De Tune 750 BTNC gebruikt een bluetooth 4.2 verbinding, net als de andere. Hierdoor kun je tot maximaal 10 meter tussen je telefoon en de hoofdtelefoon houden. De Tune 750 BTNC heeft de beste bescherming tegen water, als is hij niet waterdicht zoals de bovenstaande oordopjes.

Een extra pluspuntje van de JBL Tune 750 BTNC is dat hij ook bekabeld aan te sluiten is. Als je een kabel gebruikt met de Noice Cancelling in, gaat de batterij tot 30 uur mee. Als je bluetooth en noise cancelling tegelijk gebruikt is dit maximaal 24 uur.

Veel gestelde vragen

Kan JBL koptelefoon tegen water?

JBL heeft geen koptelefoons die tegen water kunnen. Vaak kunnen ze wel tegen een beetje regen, maar zijn ze hier niet voor geclassificeerd. JBL heeft wel oordopjes die tegen water kunnen.

Kan een koptelefoon tegen regen?

Van regen gaat een koptelefoon niet zo snel kapot. Houd er rekening mee dat elektronica niet graag nat wordt. Maar als het miezert hoeft een koptelefoon niet direct af.

Kun je onderwater muziek luisteren?

Oordopjes die onderwater kunnen klinken toch anders boven water dan onder water. Ook het bluetooth bereik is minder goed onder water. Technisch gezien is het mogelijk om onderwater muziek te luisteren.

Kan bluetooth onder water?

Bluetooth werkt onder water ook, maar komt minder ver. Een bluetooth signaal komt minder ver onder water dan door de lucht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *