BlueSound Node 2i

BlueSound Node 2i – Hi-end draadloze streamer


Op zoek naar een waardige streamer om jouw hoogwaardige audio set mee uit te breiden, de Bluesound Node 2i is een waardige kandidaat. We zijn er nog, de echte muziekliefhebber, vaak op zoek naar leuke uitbreidingen van onze hifi set. Een goede stereo of surround set lijkt enigszins te verdwijnen, maar niets in minder waar. Het zijn veelal jongeren die vanzelf hun draadloze speakertje zat worden en op zoek gaat naar een goede set. Maar als de set dan staat, en er geen cd’s in huis zijn, wat doe je dan? Een streamer! De BlueSound Node 2i bied de oplossing!

Wat is een audio streamer?

Van telefoon naar speakers

Een audio streamer is een doorgeefluik en functioneert als een bron op de versterker. De BlueSound Node 2i wordt beschouwd als een hi-end audio streamer door zijn mogelijkheid om hoge resolutie audio te versturen. Deze audio streamer wordt bestuurd door een smartphone, tablet, laptop of desktop, hierin kun je aangeven wat je wilt luisteren.

Kies voor radio, muziek of een ingang (waar je bijvoorbeeld een cd speler of platenspeler op kunt aansluiten), waarna de BlueSound Node 2i het commando accepteert en het desbetreffende nummer afspeelt. Deze gaat via een audio kabel (digitaal of analoog) naar de versterker die het weer doorgeeft aan de luidsprekers.

Multiroom functionaliteit op de BlueSound Node 2i

Wat is multiroom?

De BlueSound Node 2i maakt deel uit van het BlueSound multiroom systeem. Je hebt dus mogelijkheid om binnen de Bluos app meerder apparaten te besturen. Multiroom houdt in dat je op één (wifi)netwerk meerder speaker, streamers & streaming versterkers kunt aansluiten, deze kunnen mét of zonder elkaar spelen.

Heb je bijvoorbeeld één BlueSound Node 2i en één BlueSound Pulse Fles (de kleinste vrijstaande speakers van BlueSound), dan kun je deze tegelijk laten afspelen. Zet de radio aan op één apparaat en groepeer deze met de tweede (of begin met een bestaande groep), hierdoor spelen beide audio apparaten hetzelfde zonder vertraging.

Ook kun je ze afzonderlijk van elkaar laten spelen. Zo kun je in de keuken de radio aanzetten op bijv. een BlueSound Pulse Flex, maar in de woonkamer op jouw BlueSound Node 2i een goed muziekstuk afspelen. Dit is makkelijk uit te breiden naar meerdere kamers!

BlueSound multiroom audio apparaten

BlueSound heeft dus meerder opties m.b.t. multiroom. Zo hebben ze 3 vrijstaande luidsprekers, een soundbar en subwoofer, een versterker met BluOS ingebouwd én een cd ripper met NAS harde schijf aan boord. Hieronder een lijst met de actuele BlueSound Line-up:

 • Pulse Flex 2i
 • Pulse Mini 2i
 • Pulse 2i
 • Node 2i
 • Powernode 2i (HDMI)
 • Pulse Soundbar 2i (HDMI)
 • Pulse Sub
 • Vault 2i

Ondersteuning streamingdiensten

Het is natuurlijk belangrijk dat de streamingdienst waar jij een abonnement op hebt ook terug te vinden is in de BlueSound BluOS app. Heb je een abonnement op Spotify, Tidal of Deezer? Dan wil je deze natuurlijk gebruiken op jouw BlueSound apparatuur. De laatst genoemde streamingdiensten zijn allemaal geïntegreerd in de BluOS app en kun je dus eenvoudig inloggen en gebruiken. Bekijk onderstaande afbeelding voor alle ondersteunde diensten.

Ondersteuning streamingdiensten bluesound

Muziek luisteren is dus geen probleem met ondersteuning van o.a. Tidal, Deezer, Qobuz & Spotify. Wat mij betreft is de makkelijkste manier om radio te luisteren het gebruik van TuneIN. TuneIN is ook geïntegreerd in de BluOS app en ondersteund alle Nederlandse radio zenders. Ook kun je een favoriete lijst aanmaken zodat je niet elke keer jouw radio zender hoeft in te typen.

Bluetooth in & Bluetooth uit

BlueSound Node 2i BluetoothWil je een Youtube filmpje afspelen met het geluid over de BlueSound Node 2i? Geen probleem, de Node 2i heeft Bluetooth aptX ondersteuning van de hoogste standaard. Je kunt dus in maximale kwaliteit bluetooth streamen naar de Node 2i. Ook is er een mogelijkheid om de andere kant op te gaan. Heb je bijvoorbeeld een bluetooth koptelefoon, dan kun je een koppeling maken met deze koptelefoon, zodat de streamer het muziek naar de hoofdtelefoon stuurt.

 

 

Aansluitingen van de BlueSound Node 2i

Natuurlijk is het belangrijk dat je de BlueSound Node 2i uberhaupt kunt aansluiten op jouw versterker! Ze hebben zo’n beetje aan alles gedacht, want de streamer is aan te sluiten via een analoge verbinding (2x RCA tulp rood/wit stekkers). Staat er een gloednieuwe digitale versterker in de kast? Geen probleem, dan kun je gebruik maken van de optische (toslink) of coaxiale digitale aansluitingen. De Node 2i heeft ook een subwoofer uitgang.

Een extra apparaat aansluiten is ook mogelijk, door de gecombineerde digitale analoge ingang (3.5 mm) kun je d.m.v. een optische verbinding bijv. een cd speler aansluiten. Ook kan dit via een analoge verbinding door een 3.5mm jack aansluiting te gebruiken.

Aan de voorkant zit nog één aansluiting, de koptelefoon uitgang (3.5 mm jack).

BlueSound Node 2i Achterkant
De aansluitingen op de achterkant van de BlueSound Node 2i.

De BluOS app

BluOS appDe app van BlueSound luistert naar de naam BluOS. Het is een app gebaseerd op het multiroom systeem. Met het doel snel te kunnen navigeren ben je na de installatie vlot muziek aan het draaien. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store. De eerste installatie leid je door de functies heeft. Je geeft je taal aan, voert jouw wifi wachtwoord in en logt in in jouw streaming dienst. Jouw afspeellijsten worden meteen weergegeven en je kunt deze bijwerken indien gewenst.

Aan de rechterzijde maak je een keuze uit de BlueSound apparaten in jouw netwerk. Kies een kamer of groep met kamers om muziek af te spelen. Selecteer daarna aan de linkerzijde waar de muziek vandaan moet komen, bijv. TuneIN radio, Spotify, Tidal of Deezer.

 

 

 

 

BlueSound Node 2i vs Sonos Port

Sonos is een erg grote speler op het gebied van multiroom & streaming. Toch heeft Sonos een aantal puntjes van aandacht als wij hem vergelijken met de BlueSound Pulse 2i.

 • De Sonos Port heeft bijvoorbeeld geen bluetooth. De BlueSound Node 2i heeft 2-wegs bluetooth.
 • De Sonos Port streamt alleen in gecomprimeerde kwaliteit om stabiliteit te kunnen garanderen. De BlueSound Node 2i stream ongecomprimeert om maximale muziekbeleving te garanderen.
 • De Sonos Port heeft geen digitale optische uitgang. De Node heeft alle mogelijke aansluitingen voor naar de versterker.

Slimme stemassistent

De BlueSound Node 2i wordt bijgestaan voor de opkomende stemassistenten. Zo krijgt de streamer het label: “works with Google Voice Assistent”, werkt hij ook met Amazon Alexa en wordt Apple Airplay 2 ook ondersteund. Klaar voor de toekomst dus!

Documentatie Node 2i

Op zoek naar de handleiding? Klik hier. Nog net iets meer weten? Klik hier voor de snel startgids.

Deze streamer kopen?

Bekijk hier de witte variant op Bol.com:

Bekijk hier de zwarte variant op Bol.com:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *