Welke speakers bij Denon receive

Welke speakers passen bij Denon receiver?

Op het moment dat je een mooie Denon receiver op de kop hebt getypt wil je daar de beste combinatie in speakers bij vinden. Of je nou een Denon versterker of receiver hebt (hier het verschil tussen een receiver en een versterker) de mooiste match zit hem in de beste match.

De beste speakers voor een Denon receiver zijn de Kef Q350 (boekenplank speaker) en de Kef Q750 (vloer staande luidsprekers). Deze speakers krijgen genoeg continu vermogen van een Denon receiver om op volledige kunnen muziek te kunnen spelen.

Wij zetten de top 3 kleine speakers én top 3 vloerstaande speakers op een rij als beste match voor een actuele Denon receiver.

De top 3 kleine speakers voor een Denon receiver

1. Wharfedale Diamond 220

Wharfedale Diamond 220 speakers

De Wharfedale Diamond 200 serie is een kleine boekenplank speaker met een zwart houten afwerking. Deze speakers worden veelal gebruikt als stereo set, maar ook als achter speakers in een surround opstelling.

Om de ideale surround opstelling te maken kun je zelfs 5x (of 3 sets) deze speaker aanschaffen en de centerspeaker op z’n kant in het midden leggen. Zeker i.c.m. een Denon versterker heb je dan een super surround situatie te pakken.

De woofers zijn van een Kevlar- glasvezel combinatie, een gebruikelijke keuze in dit segment hifi speakers. Hierdoor kan de bas precies laag genoeg, maar een losse subwoofer is nooit overbodig als je van een goede film houd.

2. Kef Q350

KEF Q350 speakerset

Een paar Kef Q350 kost al gauw € 349,- maar dan heb je ook wat. Het merk KEF is natuurlijk al jaren één van de grootste hifi audio merken van de wereld en ze maken ook in het “lagere” segment superieure speakers.

De KEF Q350 maakt gebruik van de originele Uni-Q driver i.c.m. een unieke baspoort waardoor er meer strakke lage tonen mogelijk worden gemaakt.

Deze speakerset heeft één nadeel, hij wordt geleverd zonder grille. Dat zie je niet vaak, en eventueel kun je een losse set aanschaffen die precies op de Q350 passen. Waarschijnlijk heeft KEF er toch voor gekozen om kosten te besparen en deze standaard niet mee te leveren.

Buiten dat zijn dit één van de meest interessante speakers in combinatie met een Denon receiver. De prijs/kwaliteit is van hoog niveau. Voor € 349,- (set) is dit een uitstekende keuze.

3. Klipsch Reference R-51M

Klipsch Reference R-51M

Deze boekenplank speakers van Klipsch zijn een goede match voor een Denon receiver. De passieve speakers kunnen worden aangesloten op een versterker met gewone speakerkabel, standaard of met een banaanstekker.

De Klipsch Reference R-51M maakt gebruik van de kenmerkende LTS tweeter voor dynamieken hoge tonen en minimaliseert vervormingen in het geluid. De woofers zijn gemaakt van licht materiaal met hoge stijfheid zodat bij lage tonen de woofer snel weer strak staat. Hoe sneller de woofer stil staat, hoe eerder hij weer aan een volwaardige lage toon kan beginnen.

Alle drie deze boekenplank setjes zijn gebaseerd en gemaakt voor een 8 Ohm impedantie. De Klipsch speakers zijn vrij zwaar en wegen ongeveer 2.5 kg per stuk. Voor € 259,- (set) een goede middelklasse speaker.

Is jouw Denon Receiver krachtig genoeg?

De 6 soorten speakers die we bespreken in dit artikel zijn relatief makkelijk aan te sturen met een kleine tot middelgrote versterker. Hoe meer kracht een receiver heeft, hoe meer je uit de speaker haalt.

Alle speakers zijn gemaakt voor een 8 Ohm aansturen, wat de meest voorkomende vorm van impedantie is bij luidsprekers.

Met speakers die gemaakt zijn voor 8 Ohm weerstand heb je bijna nooit last van problemen i.c.m. een gemiddelde versterker. Eerder schreven wij een artikel over de beste versterkers met HDMI, al deze types zijn geschikt voor de bovenstaande luidsprekers.

Top 3 middelgrote vloerstaande speakers

1. Dali Spektor 6

Dali Spektor 6 speakers

De Dali Spektor 6 zie ik altijd een beetje als een “lieve” speaker. Deze set van Dali is gemaakt om aangestuurd te worden door alle soorten versterkers zoals Denon receivers. De Dali Spektor 6 heeft in het verleden (2018) een EISA Award gewonnen voor Best Value Speaker.

Deze set kost zo’n € 400,- en brengt je een grote doos met 2 speakers incl. grilles om de woofers en tweeter te beschermen.

Een surround opstelling is ook mogelijk in de Spektor serie van Dali. Natuurlijk kun je twee sets Dali Spektor 6 neerzetten, maar als achter speakers zijn ook de Spektor 1 of Spektor 2 maken een waardige toevoeging voor een volwaardige surround set.

2. KEF Q750 (Het beste geluid!)

KEF Q750 speakers beste speaker voor denon receiver

Mijn favoriete set speakers, de Q Serie van KEF. Met de Uni-Q driver legt KEF met deze serie speakers de laat een stuk hoger in de audiowereld. Deze 2.5-weg laten je naar muziek luisteren alsof je echt bij een concert staat te luisteren.

Ze nemen wel aardig wat ruimte in met een hoogte van 92,6 cm, breedte van 21 cm en diepte van 30,6 cm zijn het grote jongens en moet je even wat plek vrijmaken rondom je Denon Receiver. Ze wegen ook nog eens dik 16 kilo.

Het brede geluidsbeeld van de KEF speakers is een ware beleving, wel heb je het liefst middelgrote tot grote versterker nodig om het maximale uit de speakers te kunnen halen. Hoe meer energie er naar de speakers kan aan continu vermogen, hoe beter ze gaan klinken.

Wel tast je iets dieper in de buidel voor deze top set met een adviesprijs van € 999,-. Je vind ze voor een stukje minder:

3. Monitor Audio Bronze 200

Monitor Audio Bronze 200 luidspreker set

Als je iets minder over hebt voor een setje luidsprekers is de Monitor Audio Bronze 200 een interessante set. Deze speakers heb je in huis voor minder dan € 600,- per paar. Je hebt dan een volwaardige Hifi home theater speaker set bij jouw thuis.

Net als de KEF Q750 zijn de deze Monitor Audio Bronze 200 speakers voorzien van een 2.5-weg systeem i.c.m. een basreflex poort. De speakers klinken erg volwassen, kunnen diep in de lage tonen en geven heldere midden- en hoge tonen. De keuze bestaat uit een witte, zwarte of walnoten uitvoering.

Veel gestelde vragen:

Hoe sluit je speakers aan op een Denon receiver?

Je kunt speakers aansluiten op een Denon versterker door gestrikte speakerdraad in de speaker aansluiting vast te maken, of door banaanpluggen te gebruiken en het einde van de luidsprekerkabel.

Zijn voor en achter speakers hetzelfde?

De speakers die voor en achter staan hoeven geen verschillen te hebben, de aansturing van voor én achterspeakers is wel anders. Achter speakers worden enkel ingezet om surround geluiden (effecten) te laten horen.

Kunnen er banaanpluggen in een Denon receiver?

Afhankelijk van de leeftijd en het model van een Denon versterker kunnen en banaanpluggen in een Denon versterker. Alle actuele modellen hebben de mogelijkheid om banaanpluggen te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *