Samsung account aanmaken

Waarom een Samsung Account aanmaken op jouw smart tv


Als je in het bezit bent van een Samsung smart tv zul je het ongetwijfeld tegenkomen: “Maak nu een Samsung Account aan”. Het is niet verplicht maar je kunt er profijt van hebben. Een Samsung account brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee, maar weegt dit op tegen het verschaffen van jouw informatie? Lees hier alles over de voor- en nadelen van het aanmelden bij Samsung. 

Kies je er wel voor een account aan te maken, druk dan op de knop “account aanmaken” en volg het stappenplan. Je kunt ook een account aanmaken op www.samsung.com via desktop of smartphone, hierna kun je op de knop “aanmelden” drukken. 

Samsung account aanmaken bij installatie nieuwe smart tv.

Heb je net jouw eerste Samsung smart tv in huis gehaald, dan kom je de vraag voor het eerst tegen bij de installatie van het apparaat. “Log in met uw Samsung account als u optimaal gebruik wilt maken van alle Smart TV service”. In deze fase kun je ervoor kiezen geen Samsung account aan te maken en de optie over te slaan. Je mist echter wel een aantal leuke extra functies. Als je jouw informatie niet wilt verschaffen aan Samsung, kun je er dus voor kiezen helemaal geen account aan te maken.

Is een account echt nodig om de tv te gebruiken?

Nee, een Samsung tv kan prima gebruikt worden zonder Samsung account. Je kunt de optie overslaan en doorgaan mrt het instellen van de antenne en de HDMI ingangen. Voor het gewone tv kijken is er dus geen probleem. Ook Netflix, Videoland en Disney+ kun je inloggen en bekijken zolang het internet verbonden is.

Samsung account vergeten?

Wachtwoord resetten samsung account

Heb je al een Samsung account aangemaakt in het verleden, voor bijv. een smartphone of registratie van een cashback? Dan kun je jouw wachtwoord terug aanvragen. Voer op www.samsung.com/resetpassword jouw e-mail adres is waarvan je denkt dat je het wachtwoord bent vergeten. Stuur de e-mail, ga naar jouw inbox en klik op de link om een nieuw wachtwoord in te stellen voor het Samsung account.

Waarom WEL een Samsung Account aanmaken

Er zitten een aantal voordelen verbonden aan het aanmaken van een Samsung Account. Zo is het bijvoorbeeld de enige manier om een cashback te registeren.

  • Cashback: Heb je een Samsung tv gekocht in een actieperiode en maakt valt hij onder de cashback voorwaarden? Dan moet je via jouw Samsung account de teruggave van het bedrag aanvragen.
  • Apps downloaden: Wil je graag een extra app downloaden op de televisie? Dan zul je moeten inloggen in het Samsung account. Zonder account kom je niet verder in de store. (Alleen voor apps die niet standaard in de balk staan zoals: NPO Start)
  • Verbinding via de smartphone: Met de Smartthings app van Samsung kun je jouw Samsung smart tv toevoegen aan een slimme omgeving. Je kunt jouw telefoon ook als afstandsbediening gebruiken via de smartthings app. Ook hiervoor is een Samsung account vereist.
  • Ambient mode: Via de smartthings app kun je extra instellingen voor de Ambient mode installeren. Laat de tv de achtergrond kleur van het behang overnemen, of kies voor een rustige animatie die er voor zorgt dat er geen zwart vlak in de woonkamer staat.

Waarom GEEN Samsung Account aanmaken

Het is dus niet verplicht om een Samsung account aan te maken op de tv, maar het heeft wel voordelen in het gebruiksgemak. Het is ook te begrijpen als je ervoor wilt kiezen om geen gebruik te maken van een Samsung account, er worden uiteraard gegevens gedeeld. Samsung krijgt beschikking over het e-mail adres, en kan jouw tv gedrag volgen. Als dit iets is waar je niet op zit te wachten raad ik je aan geen Samsung Account aan te maken en de tv te gebruiken zonder extra functies.

Conclusie

Voordelen Samsung account op tv

Nadelen Samsung account op tv

Cashback registratie

Samsung kan jouw e-mailadres opslaan

Apps uit de tv store

Samsung kan jouw tv gedrag  inzien

Smartthings app

Ambient mode extra instellingen

Het is dus persoonlijk of je gebruik wilt maken van de bovengenoemde extra functies, vooral de afstandsbediening op de smartphone vind ik persoonlijk erg handig. Zo kun je via jouw wifi netwerk de tv uitzetten, een kleinigheidje, wel leuk. Ben je niet van plan gegevens af te staan aan zo’n groot bedrijf, dan maak je geen account aan en kun je de tv prima gebruiken.

 

1 reactie op “Waarom een Samsung Account aanmaken op jouw smart tv”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *