Top 5 Samsung 43 inch QLED 4K tv’s van dit jaar


In de zoektocht naar een televisie kom je al gauw de enorme modellen zoals een 55 & 65 inch tegen, toch zijn er genoeg redenen te bedenken dat de tv wat kleiner mag zijn. Een Samsung 43 inch QLED tv is een uitkomst, een 43 inch is namelijk net onder een meter breed waardoor hij met gemak op de meeste tv meubels geplaatst kan worden. Ook een tv-kast kan een uitsparing hebben van 1 meter, een QLED 43 inch past hierin. Wij hebben de top 5 Samsung 43 inch QLED 4K tv’s op een rij gezet.

Samsung QE43Q67TAS QLED 43 inch

Samsung QLED 43 inch QE43Q67TASXXN

De eerste Samsung 43 inch 4K tv in onze lijst is de QE43Q6TASXXN, een topper in zijn klasse. Het is één van de snelste 43 inch tv’s en behaald de hoogste beeldverversing. I.c.m. de 100% kleurvolume die een Samsung QLED 4K kan produceren is dit een top tv. Een aantal geíntegreerde Samsung smart tv apps zijn: Netflix, Youtube, Videoland, Prime Video, NPO start, Apple TV, je bent zo nooit uitgekeken. Met Multi-view kijk je naar twee schermen tegelijk (denk aan, Live tv op NPO1 + Youtube video). Deze tv ondersteunt HDR10+, de hoogste standaard tot nu toe.

Quantum Processor Lite voor HDR10+
Energielabel: A+ (96 kWh)
Boundless design (zo min mogelijk zichtbare randen)
Ultimate UHD Dimming

QLED 43 inch

Samsung QE43Q64TASXXN QLED 43 inch

Samsung QLED 43 inch QE43Q67TASXXN

Ook deze Samsung 43 inch tv laat u 4K zien in QLED kwaliteit. Hij heeft vrijwel dezelfde specificaties als de QE43Q67TAS op één groot onderdeel na, de processor. Deze is in de Q64 iets zwakker, waardoor hij minder stroom verbruikt. Ook deze QLED 43 inch haalt dus de 100% kleurvolume, heeft alle Samsung smart tv apps die je je kunt wensen, kan Multi-view streamen en ondersteunt HDR10+.

Quantum Processor Lite voor HDR10+
Energielabel: A+ (95 kWh)
Boundless design (zo min mogelijk zichtbare randen)
Ultimate UHD Dimming

Samsung QE43Q64TASXXN

Samsung QE43Q60TAS QLED 43 inch

Samsung QE43Q60TASXXN Samsung 43 inch 4K

Weer een Samsung 43 inch 4K tv die erg lijkt voor haar voorgangers, echter maakt de Samsung QE43Q60TASXXN gebruik van Supreme UHD Dimming i.p.v. Ultimate UHD dimming bij de Q64 & Q67. Dit heeft te maken met de achtergrond verlichting in de tv. De Ultimate variant heeft net wat meer kleine zone’s waar lichtopbrengst uit kan worden gegenereerd, hierdoor wordt hij specifieker op welke plek hij licht moet geven op het juist moment. De Q60 QLED 43 inch heeft netjes de Samsung Smart tv apps, 100% kleurvolume, Multi-view & HDR10+ aan boord.

Quantum Processor Lite voor HDR10+
Energielabel: A+ (96 kWh)
Boundless design (zo min mogelijk zichtbare randen)
Supreme UHD Dimming

Samsung 43 inch tv QE43Q60TASXXN

Samsung QE43Q60RAL QLED 43 inch

De Samsung QE43Q60RAL is een voordeligere Samsung 43 inch QLED met de Real Game Enhancer voor optimaal gamen, alle benodigde Samsung smart tv apps, Quantum HDR10+ en 100% kleurvolume. Het enige wat ontbreekt is de Multi-view functie, deze zit niet op dit toestel. Het is dus net even een stapje lager dan de bovenstaande modellen, maar daar is de prijs weer naar, het blijft een topper in de 43 inch tv wereld.

Quantum Processor Lite voor HDR10+
Energielabel: A+ (97 kWh)
Netflix, VideoLand, Youtube, NPO start geïntegreerd
Supreme UHD Dimming
Geen Multi-view functie

Samsung QE43Q60RAL QLED 43 inch

Samsung QE43LS03TAS The Frame Qled

Samsung The Frame 43 inch QLED

Op zoek naar een 43 inch tv wat meer design gericht is, dan is de Samsung Frame een goede optie. The Frame 43 inch is gemaakt om als schilderij te functioneren en heeft een interne kunst galerij. Een kunstwerk uit deze galerij kun je aanzetten wanneer je de televisie niet gebruikt, zo lijkt het net of er een schilderij aan de muur hangt. I.c.m. de “schilderij lijst” die bij de tv hoort past deze goed in een moderne, kunstige kamer.

Quantum Processor 4K voor HDR10+
Energielabel: B (135 kWh)
Kunstwerk design (zo min mogelijk zichtbare randen)
Samsung Smart tv apps zoals: Netflix, Videoland, Youtube etc.
Incl. No gap wall mount (muurbevestiging zodat de tv vlak tegen de muur komt)
Supreme UHD Dimming
Duurder dan de rest door het design & extra functies

Samsung QLED 43 inch The Frame 43

FAQ & Extra info over deze Samsung 43 inch topmodellen

Wat is QLED?

Een veel gestelde en inmiddels ook beantwoorde vraag is: Wat is QLED? Om het gehele technische verhaal te besparen leg ik het in 3 zinnen uit. QLED tv is een geüpgradede variant van een LED tv, hij werkt namelijk op hetzelfde principe maar dan met een extra laag nanokristallen geïntegreerd. De blauwe led lampjes die achteraan het scherm zitten schijnen door de nanokristallen heen waardoor het kleurbereik vergroot wordt. Daarom is Samsung de eerste die 100% kleurbereik kan behalen met de QLED tv’s.

Een uitgebreide uitleg over QLED tv? Lees dan de voor- en nadelen van QLED tv.

Wat is blooming op een QLED tv? 

Blooming heeft alles te maken met de verlichting in een tv. Wanneer je een donker scherm hebt en er ondertiteling wordt weergegeven heb je een donker vlak met witte letters. Als je hier vervaging van het licht naar buiten de tekst ziet gaan, noem je dit blooming. Het licht gaat dus, naar waar het niet hoort te gaan. Dus wat is blooming op een tv? De vervaging van het licht naar zones waar het niet mag komen.

Wat is het verschil tussen OLED en QLED?

Deze marketing strijd is al jaren aan de gang, waar de QLED tv’s het opnemen tegen OLED. Een QLED tv heb ik hierboven uitgelegd, is een eigenlijk een LED tv op steroïden. Daarentegen is een OLED tv een geheel andere techniek waar er geen gebruik wordt gemaakt van een achtergrondverlichting, maar er organische pixels aanwezig zijn (de O in OLED). Al deze pixels kunnen zelf aan en uit gaan waardoor de verlichting op plaatsen erg exact kan worden aangegeven. Een OLED tv kan minder licht opbrengen en haalt nog geen 100% kleurbereik zoals de QLED. Daarbij kan een OLED tv het een stuk minder goed opnemen tegen de zon (wanneer de tv in de buurt van een raam staat).

Welke functies heb ik via de Samsung Smart Tv apps?

Samsung Smart Remote Control zwart
Bij The Frame zit een witte variant geleverd van deze afstandsbediening.

Met het smartplatform Tizen heeft Samsung een winnend smart platform gecreëerd, zij waren zij de eerste die de Apple TV app geïntegreerd hadden, kon je met een Samsung als eerste naar Netflix kijken en wordt er gebruik gemaakt van een app store waar je een hoop extra apps kunt downloaden.

Tussen de Samsung Smart TV Apps vind je o.a.

  • Netflix
  • Videoland
  • Youtube
  • Amazon Prime Video
  • Apple TV
  • Disney+
  • Rakuten tv (niet heel interessant in Nederland)
  • En nog vele kleinere namen.

Hoe weet ik of ik een Nederlands model Samsung 43 inch tv koop?

Helaas zijn er nogal wat bedrijven die gebruik maken van de iets voordeligere markt in het oosten van Europa. De prijzen van (ongeveer) dezelfde tv’s zijn daar net even iets lager. Met deze kennis zijn er ook importeurs die de toestellen, uit bijv. het Oostblok, naar Nederland halen. Er zijn dus verkopers die claimen een Nederlandse tv te leveren, maar als de tv op de stoep staat blijkt het een ander modelnummer te zijn. De eerste letters kloppen maar ze eindigen niet op SXXN of LXXN, dit zijn wel de Nederlandse modellen!

Krijg je geen Nederland model binnen? Bereid je dan voor op geen garantie (Samsung NL zal niet erkennen dat zij dit model hebben geïmporteerd via de juiste kanalen). Ook kunnen de apps anders zijn opgesteld, de modellen zijn vaak gemaakt voor de Nederlandse markt (of BeNeLux). In Netflix kun je ook te maken krijgen met een ander aanbod aan films & series. Kortom, een hoop gedoe voor een paar tientjes minder.

Bestaat er een 8K tv in 43 inch? 

Nee, er zijn geen modellen die 8K ondersteunen op een 43 inch televisie. Eerlijk gezegd heeft 8K ook totaal geen zin op een 43 inch. Er zitten 4x zoveel pixels in een 8K scherm (dat is waarschijnlijk niet haalbaar in een klein toestel, althans, voor uiteindelijk een goede verkoopprijs). Die extra pixels zul je nooit zien met het menselijk oog op een “kleinere” 43 inch QLED tv. Pas bij een Samsung 65 inch zul je verschil zien met 8K content. Deze content is ook nog niet verkrijgbaar op tv, Netflix of andere mediakanalen.

Wat zijn de afmetingen van een 43 inch tv in cm?

De inch maat van een tv wordt genomen in het diagonaal van het scherm (dus niet de randen). Het diagonaal is omgerekend 109 cm. De gemiddelde 43 inch tv is 95 cm breed en 54 cm hoog (afhankelijk van de randjes dus). De diepte varieert enorm, wil je weten hoe diep de tv is die jij op het oog hebt? Kijk dan op de website van de fabrikant, in dit geval www.samsung.com.

Wat weegt een 43 inch tv?

Het gewicht van een 43 inch tv ligt tussen de 9 en 19 kilo. Voor de meeste muurbeugels in ieder geval geen probleem. Wil je de tv ophangen aan de muur? Dit is een passende muurbeugel voor een 43 inch tv:

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *