Oude versterker draadloos maken

Oude Versterker Draadloos Maken – 5 Gadgets Om Te Streamen Via Smartphone


De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven en is inmiddels één van de grootste entertainment bronnen die we altijd bij ons dragen. Met de smartphone kun je muziek streamen, eindeloos serie’s kijken en gamen.

Een oude versterker heeft nog geen communicatie met een nieuwe smartphone. Wil je met jouw telefoon muziek streamen naar een oude versterker? Met deze apparaten maak je jouw oude versterker draadloos.


Logitech Bluetooth Audio Adapter

Logitech Bluetooth adapter

De Logitech Bluetooth Audio Adapter voorziet een oude versterker van een bluetooth verbinding. Deze Logitech Bluetooth Receiver sluit je op de versterker aan d.m.v. de tulp (RCA, rood/wit) aansluitingen op de versterker te gebruiken. Let op dat je een ingang gebruikt (denk aan: CD/AUX/TAPE IN/SAT/VIDEO IN etc.).

Met een bluetooth verbinding stuur je al het geluid van jouw smartphone naar de versterker. Zet je een Youtube filmpje aan? Dan gaat het geluid over de stereo installatie. Ook als je wordt gebeld zul je de beller over de oude versterker horen i.p.v. de speaker van de smartphone.

Logitech bluetooth adapter aansluiten

Het koppelen van de Logitech Bluetooth Audio Adapter aan jouw smartphone is simpel. Druk op de grote knop bovenop en hij is “open voor koppeling”. Navigeer in jouw smartphone, via de instellingen, naar de bluetooth optie en selecteer de Logitech. Zet de versterker op de juiste ingang (waar de kabels in zitten) en genieten maar van mooi geluid via de stereo set!

Plus- en minpunten van de Logitech Bluetooth Audio Adapter

 •  Snelle verbinding met zowel Apple als Android
 • Verbinding via Smartphone, Tablet, Laptop
 • Telefoon moet in de buurt blijven (+/- 7 meter)
 • Smartphone moet aan blijven zodat de muziek doorspeelt

Benieuwd naar de goedkoopste aanbieder van de Logitech Bluetooth adapter? Kijk op bol.com:


Marmitek BoomBoom 75

Marmitek BoomBoom 75 Bluetooth streamer

De Marmitek BoomBoom 75 is een alternatief om jouw oude versterker van bluetooth te voorzien. Hij heeft een groot extra voordeel: De Marmitek heeft een accu. Je kunt hem dus opladen, en zonder stopcontact gebruiken. Ook leuk: tevens in de auto te gebruiken als de autoradio een 3.5mm aux ingang heeft!

Marmitek BoomBoom75 bluetooth adapter rca kabel
Het meegeleverde accessoire: 3.5mm female naar RCA kabel.

Deze bluetooth adapter wordt geleverd met een 3.5 mm jack (female) naar RCA (tulp rood/wit) kabel. Deze kun je op de bestaande kabel aansluiten om uit de komen op een tulp set. De RCA (tulp) kabel kun je aansluiten op een ingang om de oude versterker draadloos te maken.

Let op: sluit de 3.5mm jack niet aan op de koptelefoon uitgang op de versterker. Dit is een UITGANG, geen INGANG! Gebruik in input op de versterker of receiver (zoals: AUX IN / LINE IN/ TAPE IN).

Met deze ontvanger voeg je bluetooth toe aan een oude versterker zodat je met een iPhone, Android smartphone, Tablet of Laptop verbinding maakt met de versterker, geheel draadloos! Geen kabel tussen de smartphone en de versterker.

Plus- en minpunten van de Marmitek BoomBoom 75 bluetooth ontvanger

 • Snelle verbinding met zowel Apple als Android
 • Verbinding via Smartphone, Tablet, Laptop
 • Door de accu geen verbinding met stroomnet nodig
 • Flexibel door de accu, makkelijk in de auto
 • Telefoon moet in de buurt blijven (+/- 7 meter)
 • Smartphone moet aan blijven zodat de muziek doorspeelt

Op bol.com is deze bluetooth ontvanger nu extra goedkoop:


Yamaha NP-S303

Yamaha NP-S303 draadloze streamer

De Yamaha NP-S303 is een netwerk streamer die verbinding houdt met de smartphone via WiFi of een netwerk kabel. Zolang de smartphone op hetzelfde draadloze netwerk zit, is hij te bedienen. Omdat een netwerk streamer zelf het rekenwerk verricht, hoef je niet met je telefoon in de buurt te blijven. Jouw smartphone geeft de commando’s, de Yamaha NP-S303 voert het uit!

Met een netwerk streamer ben je verbonden met een app van de fabrikant. Yamaha gebruikt hiervoor MusicCast (Klik hier voor MusicCast op Android of MusicCast op iOS: Apple). De MusicCast app ondersteunt de volgende muziek streamingsdiensten:

MusicCast ondersteuning apps

Ook kun je muziek afspelen via een USB stick, Internet Radio aanzetten, gebruik maken van AirPlay of alsnog een Bluetooth verbinding maken. Met de Yamaha NP-S303 maak je een oude versterker draadloos! Eindelijk verbinding vanaf je smartphone met de audio installatie.

 • Draadloos te bedienen via de app
 • Smartphone kan uit als de opdracht is gegevens
 • Hoge resolutie audio
 • Mogelijkheid om muziek van een NAS af te spelen
 • Altijd een stekker in het stopcontact

Op zoek naar de goedkoopste aanbieder van de Yamaha NP-S303 streamer? Kijk op bol.com:


Sonos Port

Sonos streamer

Sonos is een multiroom systeem wat ooit is begonnen met één van de eerste streamers op de aardbol. Na de Sonos Connect is er nu de Sonos Port. Deze streamer werkt via het netwerk en is te bedienen zolang jouw smartphone op de WiFi ingesteld staat.

Bediening van de Sonos Port gaat geheel via de telefoon. In de Sonos app (Kijk hier voor Android of iOS) kun je het volume regelen, keuze maken uit meerdere streamingdiensten én internet radio beluisteren.

Het Sonos multiroom systeem maakt het mogelijk om in meerdere kamers muziek af te spelen. Plaats een Sonos One of Sonos Move in de keuken en laat de muziek tegelijk of afzonderlijk spelen! Uitbreiden is mogelijk tot 35 kamers, ook de Sonos Soundbars maken deel uit van dit multiroom systeem.

De Sonos Port is aan te sluiten op een oude versterker via een analoge (RCA) of digitale (Coaxiaal) aansluiting. Sluit hem aan zoals je een cd-speler zou aansluiten.

 • Draadloos te bedienen via de app
 • Multiroom mogelijkheid
 • Mogelijkheid om muziek van een NAS af te spelen
 • Altijd een stekker in het stopcontact
 • Geen Bluetooth

De Sonos Port 30 dagen uitproberen? Dat kan via bol.com


BlueSound Node 2i

BlueSound Node 2i streamer

BlueSound is een multiroom merk, net zoals Sonos. BlueSound focust zich echter meer op audio kwaliteit. Met de BlueSound Node 2i kun je maak je een oude versterker draadloos. Ook deze streamer maakt gebruik van een netwerk verbinding. Je kunt de dan streamen via de app (iOS of Android) met Spotify, Tidal, Deezer, Qobuz, TuneIN radio en veel meer. Kijk hier voor alle actuele muziek services met BlueSound.

De BlueSound Node 2i streamer ondersteund 2-weg bluetooth communicatie. Hiermee kun je via bluetooth muziek streamen, maar ook een draadloze  bluetooth koptelefoon aansluiten op de draadloze streamer.

De BlueSound Node 2i heeft de volgende aansluitingen.

 • Analoge audio ingang (3.5 mm)
 • Digitale audio ingang (3.5 mm)
 • Analoge audio uitgang (2x RCA Tulp)
 • Digitale audio uitgang (Optisch & Coax)
 • USB ingang (2.0)
 • Netwerk aansluiting  (UTP)
 • Subwoofer uitgang
 • Hoofdtelefoon uitgang (3.5 mm)

 

 • Draadloos te bedienen via de app
 • Hi-res audio
 • Multiroom in meerdere kamers dezelfde muziek
 • Mogelijkheid om muziek van een NAS af te spelen
 • Bluetooth in- en uit
 • Altijd een stekker in het stopcontact

De BlueSound Node 2i kun je 30 dagen uitproberen als je hem besteld via bol.com:


Goedkope oplossing om te streamen via een oude versterker (bekabeld)

Zijn de draadloze oplossingen niet helemaal waar je naar zoekt, dan kun je er voor kiezen om een bekabelde verbinding te maken naar de versterker. Een kabel is een prima oplossing en daarbij, uitermate stabiel. Denk alleen even na hoelang de kabel moet zijn. Wil je op de bank gaan zitten met de telefoon naast je? Dan moet de kabel uiteraard lang genoeg zijn. Anders zal de telefoon bij de versterker moeten blijven.

iPhone bekabeld aansluiten op oude versterker

Wil je een iPhone aansluiten op een oude versterker om te kunnen streamen? Bekijk jouw iPhone en controleer of er een hoofdtelefoon uitgang op zit.

iPhone met koptelefoon uitgang

Als er een 3.5mm hoofdtelefoon uitgang op de iPhone zit kun je de telefoon aansluiten met een 3.5mm jack naar RCA kabel. Sluit de RCA tulp aan op de versterker op een ingang aan de achterkant en zet de versterker op dezelfde ingang.

iPhone zonder koptelefoon uitgang

De enige bekabelde mogelijkheid met een nieuwer model iPhone is door gebruik te maken van het oplaadpunt. Deze kan met een adapter worden omgezet naar een 3.5mm aansluiting. Er is ook een adapter die de het oplaadpunt én 3.5 mm aansluiting mogelijk maakt.

Android telefoon aansluiten op een oude versterker

Streamen via een android versterker met een kabel kan door de 3.5mm hoofdtelefoon uitgang te gebruiken. Gebruik hiervoor een 3.5mm jack naar RCA kabel om het geluid van de smartphone door te geven aan de versterker. Vergeet niet om de versterker op de ingang in te stellen waar de je de kabel op hebt aangesloten.

Je versterker draadloos maken is makkelijk!

Eigenlijk komt het er op neer dat je een kleine streamer nodig hebt om jouw oude versterker draadloos te maken. Zie het net als een CD-speler, die moest je vroeger kopen om je cd’s af te spelen. Nu koop je een streamer om jouw Spotify muziek af te spelen! Als je geen ruimte of budget hebt voor een streamer, is een bekabeld optie een prima oplossing!

4 reacties op “Oude Versterker Draadloos Maken – 5 Gadgets Om Te Streamen Via Smartphone”

 1. Ik zoek een mogelijkheid om radioprogramma’s op mijn amplifier te ontvangen nu Ziggo stopt met analoge doorgave van mijn populaire zenders. En dan niet die lelijke doos die zij aanbieden voor 50 euro , met een splitter op de wandcontactdoos. Vrees dat dit weer ten koste gaat van TV ontvangst.
  Zo verdwijnt ook wel het voordeel van Ziggo ten opzichte van de glasboeren die ook de radioliefhebber in de kou laten staan.
  Vind DAB+ ook geen oplossing binnenshuis. Terug naar een vorm van FM antenne is toch wel een grote stap terug. Je mist daarbij de zenders die alleen via internet de ether ingaan.

  1. Ik denk dat het tijd wordt om aan internet radio te denken. Een Sonos Port is een prima uitbreiding die je aansluit, net zoals je een CD speler aansluit. De radio moet alleen met de smartphone aan worden gezet met een Sonos Port.

   Wil je dat niet? Dan zit je vast aan zo’n kastje wat Ziggo aanbied voor de digitale variant van bekabelde radio.

  2. Jan, de makkelijkste manier is, om de versterker weg te doen en een Sonos speaker aan te schaffen.

   Je hebt dan een amplifier en luidspreker in één met een verrassend goed geluid.

   Met je telefoon of iPad zoek je vervolgens jouw favoriete zenders op. Of draait Spotify, Deezer of Tidal.

 2. Welke van deze systemen zijn toe te voegen aan een al bestaande audiogroep in de Google Home app? Ik merk dat sommige apps deze mogelijkheid niet bieden. Nog altijd zonde dat de Chromecast Audio uit de running is gehaald.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *