Beste Slimme Speakers met Google Assistant Onder 250 euro

[Top 7] Beste Slimme Speakers met Google Assistant Onder € 250 euro

Als je net als ik geobsedeerd bent door apparaten die je kunt integreren in je Google Home App ben je op het juiste adres. Ik zet de slimste speakers met Google Assistant op een rij. De Google Assistant maakt het leven makkelijk! Hij leest je agenda voor, zet de lampen voor je aan en zorgt ervoor dat de televisie aangaat op jouw favoriete Netflix serie!

Omdat niet iedereen meer dan €500 over heeft voor een “extra speakertje” gaat deze lijst alleen over slimme speakers mét Google Voice Assistant maar dan wel onder de € 250,-. Zeker als je net begint met Google, is een speaker met Voice Control de eerste stap naar een slim huis!

De beste Slimme Speakers met Google Assistant Onder € 250 euro:

Sonos One

JBL Link Portable

Google Nest Audio

Denon Home 150

HK Citation One MK2

Waterdicht

Spatwaterdicht

IPX7

Nee

Nee

Nee

Eigen app

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

Bluetooth

Nee

Ja

Ja

Ja

Ja

Audio ingang

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Preset toetsen

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

Accu

Nee

Ja (tot 8u)

Nee

Nee

Nee

Sonos One (Onze keus)

Sonos One met Google Assistant

Een bekend merk van slimme audio is Sonos. Met de Sonos One hebben ze een compacte, spatwaterdichte én betaalbare speaker geproduceerd die ook nog een geïntegreerde microfoons heeft voor de Google Assistant. De Sonos One maakt multiroom audio mogelijk, en is te gebruiken via Airplay 2, de Sonos app of via de spraak assistent.

Bekijk de beste aanbieding van de Sonos One op bol:

Met Sonos kun je eindeloos uitbreiden, heb je één Sonos One in huis? Dan kun je overwegen om een tweede aan te schaffen en hier een stereo paar van te maken. Je stelt ze beide in als linker of rechter speaker. Natuurlijk kun je ze ook in andere kamers gebruiken en synchroon muziek afspelen. Ook kun je de op de één radio afspelen, terwijl de ander je favoriete afspeellijst van Spotify streamt.

Sonos is één van mijn persoonlijke favorieten, omdat het ondersteund wordt door een gebruiksvriendelijke app. In de app kun je gemakkelijk producten (ruimtes) koppelen en ontkoppelen.

De app ondersteund alle bekende streamingsdiensten die je snel in kunt loggen en in de Sonos app kunt gebruiken. Deze slimme speaker is ook nog eens spatwaterdicht wat hem een perfecte kandidaat maakt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of de keuken.

Streamingsdiensten zoals TuneIN radio, Spotify, Tidal, Soundcloud en Deezer worden ondersteund en kun je in de Sonos app bedienen, terwijl je ruimtes koppelt. Zo loop je door het huis, terwijl de muziek met je meegaat door elke kamer! De Sonos One is verkrijgbaar in het wit of zwart en je kunt hem ophangen aan een optionele muurbeugel, gewoon neerzetten of op een standaard plaatsen.

Voordelen en Nadelen van de Sonos One

Voordelen

Nadelen

 • Geïntegreerde microfoons

 • Stereo Pairing

 • Multiroom audio

 • Eigen app

 • Spatwaterdicht

 • Geen Bluetooth

 • Geen extra ingang

 • Geen voorkeuzetoetsen


JBL Link Portable (Beste prijs/kwaliteit)

JBL Link Portable met Google Voice Assistent

De JBL Link Portable is één van de meest betaalbare speakers in onze lijst met Beste Slimme Speakers met Google Assistant onder € 250 euro. De naam zegt het al, deze speaker is portable en heeft een accuduur tot 8 uur. Hij is waterbestendig met een IPX7 rating, dit houdt in dat hij dompeldicht is en dus “per ongeluk” in het water kan vallen tot maximaal 1 meter diep.

Deze robuuste speaker heeft Google Assistant geïntegreerd met ingebouwde microfoons. Je hebt dus volledige toegang tot de hulp van de Google Voice Assistant. Omdat hij portable is, wordt hij geleverd met een oplaadstation, waar je hem makkelijk vanaf pakt om snel weg te gaan. De JBL Link Portable is een speaker die 360 graden geluid produceert, al heeft hij maar één speaker ingebouwd.

Met de JBL Music app (android of iOS) kun je de speaker nog tweaker en de equalizer gebruiken. Verder kun je de speaker natuurlijk met bluetooth gebruiken om het moment dat je buiten bent en geen wifi tot je beschikking hebt. De JBL Link Portable is verkrijgbaar verschillende kleuren en heeft een adviesprijs van € 149,-.

De prijs is klein, het geluid toch ook. Het is een prima speaker voor binnen en op een kleine afstand. Toch mis je wat volume als je hem buiten hebt spelen, het ligt er uiteraard aan hoe kritisch je bent, maar in vergelijking met bijv. een Sonos One mist de JBL Link Portable een hoop bereik.

Voordelen en Nadelen JBL Link Portable

Voordelen

Nadelen

 • Geïntegreerde microfoons

 • Bluetooth/Wifi verbinding

 • 360 graden geluid

 • Ingebouwde accu (tot 8 uur)

 • Dompeldicht (IPX7)

 • Geen Multiroom

 • Geen extra ingang

 • Geen voorkeuzetoetsen


Denon Home 150

Denon Home 150 multiroom speaker

De Denon Home 150 is een WiFi speaker, die ook bluetooth ondersteund en nog een extra audio ingang heeft om bijv. een cd speler aan te sluiten. De Denon Home 150 speaker speelt veel bekende bestandsformaten af waaronder hoge resolutie audio. Denon Home is voor borduursel op de eerdere HEOS by Denon speakers, vanaf dat de HEOS app ook wordt gebruikt als streamingsplatform.

De HEOS app is gratis beschikbaar in de App store en Google Play store en is gelijk te gebruiken vanaf het moment dat je de stekker in het stopcontact steekt. Met de HEOS app krijg je toegang tot een interne equalizer, de mogelijkheid om internet radio te streamen én de mogelijkheid om muziek streaming services te integreren in de app.

Met deze Denon Home speakers kun je in principe je hele huis vullen, het zijn namelijk multiroom luidsprekers. In de HEOS app kun je speakers groeperen of apart van elkaar laten spelen. De Denon Home 150 heeft Google Assistant geïntegreerd én heeft microfoons aan boort, echter zijn de microfoons nog niet actief en wordt dat in de toekomst met een update verzorgt. Je kunt de Denon Home 150 nu dus alleen maar via Google bedienen met een alternatieve Google Home speaker of via je smartphone microfoon.

De Denon Home 150 heeft een adviesprijs van € 249,-, is verkrijgbaar in het zwart of wit en ondersteund Bluetooth en Airplay 2. Op de speaker heb je 3 voorkeuze toetsen waar je bijv. een radiozender op in kunt stellen zodat je de smartphone er niet bij hoeft te pakken, erg handig!

Ook kun je een favoriete playlist onder de sneltoets programmeren zodat de lijst wordt afgespeeld op het moment dat je de voorkeuze indrukt. De Home 150 is ook nog voorzien van een USB ingang, voor als je muziek hebt gedigitaliseerd.

Voordelen en Nadelen Denon Home 150

Voordelen

Nadelen

 • Stereo Pairing

 • 3 voorkeuzetoetsen

 • Multiroom audio

 • Eigen app

 • Extra audio ingang & USB ingang

 • Bluetooth en Airplay 2

 • Microfoons nog niet functioneel

 • Niet spatwaterdicht


Google Nest Mini (Goedkoopste keus)

Google Nest mini

De Google Nest Mini is Google’s eigen Google Assistant Voice speaker. Deze extra compacte luidspreker speelt alle mogelijke audio af en kan zelfs een hoop gratis muziek afspelen via Youtube, ook internet radio kun je aanzetten met behulp van TuneIN. Deze kleine speaker is de goedkoopste van alle speakers in deze Beste Slimme Speakers met Google Assistant Onder € 250 euro lijst met een adviesprijs van € 59,-.

De compacte opmaak komt niet zonder concessies, het geluid is erg matig, wat te verwachten is voor de prijs. Ook heeft de speaker geen extra mogelijkheden buiten het zijn van een kleine speaker met Google Voice Assistant ingebouwd.

Er zijn geen extra ingangen beschikbaar, de speaker heeft geen waterbestendigheid, maar hij doet wat hij moet doen. Je kunt deze speaker als multiroom speaker beschouwen omdat hij uiteraard beschikbaar is in de Google Home app. De Nest Mini ondersteund ook Bluetooth in versie 5.0 naast de draadloze wifi verbinding.

Voordelen en nadelen Google Nest Mini

Voordelen

Nadelen

 • Multiroom

 • Extra voordelig

 • Eigen app

 • Bluetooth en Airplay 2

 • Microfoons nog niet functioneel

 • Niet spatwaterdicht

 • Geen extra audio ingang

 • Het geluid vult de ruimte niet


Harman Kardon Citation One MKII

Harman Kardon Citation One MK2

Een grote speler met multiroom audio is Harman Kardon, zeker met hun concurrerende Cition One (MKII). De Harman Kardon Citation One MKII is een draadloze wifi speaker voor thuis (geen accu, niet portable). De Citation serie heeft geen eigen app maar wordt geheel bestuurd via Google Home.

Na installatie via de Google Home app ben je vrij om Google commando’s te geven. Als dit je eerste speaker voor de Google Assistant is, leer je de Assistant eerst je stem te herkennen en log je in bij jouw favoriete streamingsdiensten zoals Spotify, Tidal, Deezer,TuneIN radio etc. Hierna weet de Assistant dat je muziek wilt luisteren via die dienst.

De Harman Kardon is bijzonder muzikaal voor het aankoopbedrag, hij heeft een adviesprijs van € 229,- maar is voor veel minder te vinden op het net, zoals bij de goedkoopste aanbieder Bol. De Citation is volledig draadloos en kan ook niet bekabeld worden aangesloten, je hebt dus een sterk draadloos netwerk nodig op de plek waar hij komt te staan.

Binnenshuis kun je de speaker makkelijk verplaatsen naar een andere plek met een stopcontact, na het opstarten pakt hij automatisch de verbinding weer op en kun je weer streamen via de Google Voice Assistant of de Google Home app. Deze speaker werkt ook met bluetooth.

Voordelen en Nadelen Harman Kardon Citation One MK2

Voordelen

Nadelen

 • Multiroom via Google Home

 • Geluid is erg goed

 • Bluetooth

 • Airplay 2

 • Niet spatwaterdicht

 • Geen extra audio ingang

 • Geen eigen app


Google Nest Audio

Google Nest Audio

Uit Google’s eigen productie komt deze Google Nest Audio speaker. Een grotere en muzikalere variant van de Google Nest mini. De Google Nest Audio werkt via het netwerk (draadloos) of bluetooth.

Alle commando’s gaan via de Google Voice Assistant of met de Google Home app (android of ios). De Google Nest Audio heeft streaming geïntegreerd door gebruik te maken van de meest populaire diensten zoals Spotify, Deezer, Soundcloud, Tidal en TuneIN radio.

De Google Nest Audio is de vernieuwde versie van de Google Home speaker. De Nest Audio bezit meer capaciteit en kan meer volume leveren. Ook is het uiterlijk verfijnd en ziet de Google Nest Audio er fraaier uit dan ooit.

Aangezien de aanschafprijs aanzienlijk lager is dan de gemiddelde speakers van een ander merk, is de Google Nest Audio één van de beste keuzes in de categorie prijs/kwaliteit. Als je milieu vriendelijk een belangrijk aspect vind, is deze speaker voor jou. Het overgrote deel (70%) bestaat uit gerecycled plastic.

De Google Nest Audio is een pure Google Voice Assistant speaker. Je kunt er geen andere apparaten op aansluiten omdat hij geen externe ingang heeft. Ook is hij niet bestendig tegen spatwater of vocht. Je kunt hem wel in een multiroom opstelling gebruiken d.m.v. de Google Home app.

Voordelen en Nadelen van de Google Home Audio

Voordelen

Nadelen

 • Multiroom

 • Beste geluid voor het geld!

 • Eigen app

 • Bluetooth en Airplay 2

 • Niet spatwaterdicht

 • Geen extra audio ingang


JBL Link 20

JBL Link 20

De JBL Link 20 is een draadloze, portable speaker met accu. Als je gebruik maakt van de accu kun je tot 10 uur spelen op gemiddeld niveau. Zet je hem harder? Dan gaat hij iets minder lang mee. De JBL Link 20 heeft Google Assistant geïntegreerd met ingebouwde microfoons zodat je direct tegen de speaker kunt praten.

Deze draadloze speaker met google assistant onder de 250 euro maakt ook gebruik van bluetooth. Je kunt al je muziek dus ook onderweg beluisteren. Aangezien de Google Assistant alleen werkt in een WiFi netwerk. Ben je dus buitenshuis? Dan gebruik je de bluetooth verbinding, als je weer thuiskomt verbind hij automatisch met het draadloze wifi netwerk.

Met een IPX7 rating is hij bestand tegen water. Je kunt hem zelfs in het water laten vallen (ondiep, tot 1 meter) en hij zal overleven. Ook van regen en stof heeft hij geen last. Het is een harde en kan tegen een stoot!

Met de geïntegreerde Chromecast functie kun je op een wifi netwerk ook draadloos muziek naar de speaker casten. Toch is het verstandiger om de JBL Link 20 even aan te melden in de Google Home app en hem op die manier aan te sturen, zo kun je gelijk de spraak assistent gebruiken.

Als je de Google Assistant hebt ingesteld kun je gebruik maken van persoonlijke functies zoals het oplezen van je agenda en een contact bellen uit je adresboek, mits je deze informatie deelt. Uiteraard kun je ook algemene vragen stellen, op veel vragen heeft de assistent een antwoord!

Voordelen en nadelen JBL Link 20

Voordelen

Nadelen

 • Geïntegreerde microfoons

 • Bluetooth/Wifi verbinding

 • Ingebouwde accu (tot 10 uur)

 • Dompeldicht (IPX7)

 • Geen Multiroom

 • Geen extra ingang

 • Geen voorkeuzetoetsen

Conclusie

Dit is mijn top 7 beste speakers met Google Assistant onder € 250 euro. Dit zijn allemaal speakers die gemaakt zijn voor de Nederlandse markt. Mijn favoriet blijft de Sonos One, ook al is dat één van de duurste. Het is de meest betrouwbare, stabiele versie van een Google speaker. Daarbij heeft Sonos zoveel meer te bieden dan alleen losse speakers.

Bedenk dat deze speakers duurder worden naarmate de geluidskwaliteit omhoog gaat. De speakers onder € 100,- hebben geluidstechnisch beduidend minder te bieden dan de duurdere luidsprekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *