Ziggo Go via Google Chromecast

Ziggo Go via Google Chromecast gebruiken

Ik gebruik met enige regelmaat Ziggo Go, via een Google Chromecast op een extra tv. Hierdoor hoeft je tv geen gebruik te maken van decoder, heb je geen coax kabel nodig. Je hebt alleen maar een stabiele wifi verbinding nodig (en een stroomkabel voor de tv).

Om Ziggo Go via een Chromecast te bekijken download je de Ziggo Go app. Log in met de Ziggo abonnementsgegevens en Selecteer linksboven het menu icoon. Druk op TV & Replay. Bekijk een Live zender naar wens en druk op het cast icoonChromecast icoon in app. Kies in de lijst met beschikbare apparaten jouw Google Chromecast. 

Met de Ziggo Go app kunnen live zenders gestreamd worden via Chromecast of Airplay 2. Je kunt hier geen Replay tv mee kijken, tot 7 dagen terug kijken is verboden, een rechten kwestie. Stap voor stap leg ik uit hoe je Ziggo Go kunt kijken via je Google Chromecast.

Hoe krijg je Ziggo Go op de tv via een Chromecast?

Om vanuit de Ziggo Go app tv te streamen naar de tv via een Google Chromecast heb je het volgende nodig:

 • Google Chromecast
 • Televisie met HDMI ingang
 • Smartphone of tablet
 • Stabiele WiFi verbinding

Als je deze vier gereed hebt is het tijd om televisie te casten naar de Chromecast vanaf een smart device zoals iPhone, Android telefoon, iPad of tablet.

Installeer de Chromecast

Sluit hem aan via een HDMI ingang op de tv, zet de tv aan en installeer de Chromecast via het stappenplan. Wil je het meeste uit je Google Chromecast halen tijdens de installatie? Lees dan mijn eerder geschreven artikel “Google Chromecast instellen in 2 minuten (met foto’s)”.

Heb je de Chromecast al eens ergens anders gebruikt, op een ander netwerk? Dan moet je de Chromecast eerst resetten.

Download de Ziggo Go app

Download de Ziggo Go app voor Android of iOS. Log in de app in met de gebruikersnaam van jouw Ziggo account, gebruik het bijbehorende wachtwoord.

Begin gelijk met casten naar de Chromecast!

Ziggo Go app op iphoneAls je de Google Chromecast hebt geïnstalleerd en de Ziggo Go app gedownload op het apparaat waar je mee wilt streamen, ben je klaar om te casten.

Om Ziggo Go te casten van jouw apparaat naar een Google Chromecast open je de Ziggo Go app, speel je een tv zender naar wens af en druk je op het cast icoon Chromecast icoon in app bovenaan in het afspeelscherm of kies ervoor om naar een Mediabox te streamen door op dit Streamen naar decoder icoon icoon te drukken. Selecteer de Chromecast en je ziet de zender op je scherm verschijnen.

Heb je nog geen Google Chromecast? Bekijk hier de beste aanbieding van alle verkopers op Bol:

 


Voor- en nadelen: Casten van Ziggo Go op een Google Chromecast

Voordelen

Nadelen

Zonder coax tv kijken

Alleen binnen je thuisnetwerk

Ongelimiteerde gebruikers

Sterke WiFi vereist

Geen decoder kastje nodig

Geen Replay tv

Tv hoeft niet smart te zijn

Werkt niet in het buitenland

Ziggo Go vanaf laptop of pc streamen naar Chromecast

Als je geen gebruik wilt maken van jouw smartphone om te streamen, kun je de laptop draadloos verbinden met de Google Chromecast. Dit doe je niet door de Ziggo Go app te downloaden maar door naar www.ziggogo.tv te gaan. Hier log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Zorg ervoor dat je Chromecast goed is ingesteld

Jouw Google Chromecast moet met hetzelfde netwerk verbonden zijn als de laptop of pc. Ze moeten in ieder geval allemaal een verbinding (draadloos of bedraad) hebben met dezelfde router of modem. Weet je niet zeker of de Chromecast juist is ingesteld? Lees dan mijn artikel: “Google Chromecast installeren”.

Ga naar Ziggo Go voor desktop of laptop

Open het browser en type in de adresbalk www.ziggogo.tv in. Hier kom je op de laptop versie uit voor Ziggo Go. Geen app, wel een interactief browser scherm. Bij Ziggo Go voor de pc wordt gevraagd om in te loggen met gebruikersnaam en wachtwoord (dezelfde waarmee je bij Ziggo.nl inlogt). Voer de gegevens in en begin met kijken naar Live tv via de PC variant voor Ziggo Go.

Begin met streamen naar de Google Chromecast

Ziggo Go op laptop

Nadat je bent ingelogd kun je gelijk beginnen met casten naar de Chromecast. Druk op het cast teken en selecteer het apparaat naar keuze. In deze lijst kunnen alle slimme video apparaten verschijnen. Het kan goed zijn dat hier je smart tv, Mediabox & Chromecast in tevoorschijn komt. Kies voor de Chromecast om direct te beginnen met streamen. Als de CEC communicatie goed werkt, schakelt je tv automatisch naar de juiste HDMI ingang.


Veel gestelde vragen over Ziggo Go i.c.m. Chromecast

 • Kun je ook casten als je geen internet van Ziggo hebt? Nee, je kunt alleen van smartphone naar Chromecast streamen als je internet én tv van Ziggo hebt. In schaarse gevallen lukt dit wel bijv. met een oudere Chromecast.
 • Kun je Ziggo Go casten? Je kunt de Ziggo Go app casten naar een Chromecast of Apple tv. Hiervoor dien je wel verbonden te zijn met een netwerk van Ziggo. Je kunt dus alleen binnenshuis casten.
 • Werkt Ziggo Go Replay tv via een Chromecast? Nee, je kunt op dit moment geen Replay tv streamen naar een Chromecast of Apple tv. Dit is om opname van de content tegen te gaan. Je kunt Replay tv wel op het toestel zelf bekijken.
 • Bestaat er een Ziggo Go app op mijn smart tv? Op tv’s met een Android platform (zoals Philips en Sony) kun je de Ziggo Go app downloaden op de tv zelf. Zo hoef je niet te casten van smartphone naar Chromecast.
 • Kan ik Ziggo Go naar mijn tv casten? Dat hangt af van het type smart tv. Heeft je tv Airplay of Chromecast Built-in? Dan kun je casten zonder extra kastje.
 • Kan ik Ziggo Go gebruiken in het buitenland? Je kunt de Ziggo Go app alleen gebruiken binnen de EU. Buiten de EU kun je geen Ziggo Go gebruiken. Je kunt de Ziggo Go app binnen én buiten de EU niet casten als je niet verbonden bent met een Ziggo netwerk.

Krijg je de melding “Ziggo Chromecast is niet toegestaan voor deze video”? Dan probeer je waarschijnlijk Replay tv te streamen. Dit is niet toegestaan, hiervoor zijn geen rechten verleend. Replay tv kun je niet streamen of casten naar een Google Chromecast of Apple tv.

Conclusie: Draadloos live tv kijken binnenshuis

Op deze manier kun je dus met een Ziggo abonnement draadloos tv kijken. Deze functie maakt het mogelijk om zonder coax kabel te kijken naar alle gebruikelijke zenders. Helaas kun je geen programma’s terugkijken op deze manier, ook is het een Ziggo netwerk vereist. Als je geen internet afneemt van Ziggo kun je de Ziggo Go app niet casten naar een Chromecast of Apple tv.

 

 

 

2 gedachten over “Ziggo Go via Google Chromecast gebruiken”

 1. Hallo, ik kan Ziggo niet streamen met Google Chromecast naar mijn tv
  Op mijn ipad wordt aangegeven:
  Foutmelding
  Er is een fout opgetreden
  Hierdoor kunnen we de video niet streamen (148)
  Op de tv gaat de app on werking maar blijft hangen op “klaar om te streamen”

  Met groet
  Henk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *