LG tv afstandsbediening

De LG Magic Remote – 7 Geheime functies uitgelegd


De eerste keer dat je de LG Magic Remote in je handen hebt komt er een hoop op je af. Er begint iets te bewegen op het scherm, je kunt van boven naar beneden scrollen met het scrollwiel, het voelt nog niet helemaal zoals je gewend bent. Toch heeft de Magic Remote van LG een hoop extra’s waar je vanaf moet weten om hem & de tv optimaal te kunnen gebruiken.

Beweging & Muiscursor

Als je je in het menu begeeft van LG’s WebOS smart menu, zie je de cursor verschijnen. Je hoeft dus niet meer met de knopjes van links naar rechts te navigeren. Je kunt gewoon met de cursor een app kiezen en door de instellingen heen lopen.

Muis uitzetten van de LG Magic Remote

Wil je de tv alleen met de knopjes bedienen en van de muis af? Je kunt de muis compleet uitzetten door de knoppen back & home ingedrukt te houden voor +/- 30 seconden. De muis zal niet meer verschijnen. Wil je de cursor muis weer aanzetten? Druk dan op het scrolwiel totdat het lampje bij de aan/uit toets begint te knipperen, zo komt de muis weer terug!

Scrollen als nooit tevoren

Op zoek naar de OK-knop? Om te selecteren druk je het scrolwiel in. Gebruik je het webbrowser via WebOS? Dan komt het scrolwiel goed van pas om van boven naar beneden te navigeren

LG WebOS Magic Remote app Android

LG WebOS Magic Remote App

Vind je het handig om met jouw smartphone de tv te bedienen? Download dan de LG Magic Remote app voor android telefoons. Handig als je de afstandsbediening kwijt bent. Of een snelle manier om lange zinnen te typen op de televisie.

Spraak commando’s via de LG tv afstandsbediening

Je kunt de tv ook besturen met je stem. Houd de microfoon toets ingedrukt terwijl je jouw commando inspreekt, laat hem weer los als je uit bent gesproken. Voor de spraakfunctie is een stabiele netwerk verbinding vereist. Er zijn meerdere functies op de Magic Remote te besturen met je stem:

 • Apps activeren
 • Volume regelen
 • Kanaal wisselen (werkt alleen met direct coax verbinding)
 • Programma informatie opvragen
 • De dichtstbijzijnde restaurants opzoeken

Spraak naar tekst

Ben je het zat om in Youtube alles maar in te moeten typen via dat onhandige toetsenbord op een tv? Gebruik dan de microfoon en spreek in wat je wilt zien. De tekst verschijnt op je scherm en je hoeft niet dat hele toetsenbord af!

De Magic Remote opnieuw koppelen

De slimme afstandsbediening voor LG tv’s maken gebruik van een bluetooth verbinding. Een bluetooth verbinding is over het algemeen stabiel, maar het komt wel eens voor dat de verbinding verbroken wordt. Als dit gebeurt kun je de tv nog wel aanzetten, maar niets meer in het menu doen. Als dit aan de hand is zul je de LG remote opnieuw moeten “pairen” aan de tv. Dit doe je door:

 1. Zet de tv aan
 2. Houd de Back toets & de Home toets ingedrukt voor een seconde of 5 – 10.
 3. Druk nu het Scrolwiel in en houd deze ingedrukt
 4. De tv laat je weten dat er een nieuwe remote is gekoppeld

Lg afstandsbediening resetten

Wil je de afstandsbediening ontkoppelen (of un-pairen)? Druk dan dan de Back & Home toets tegelijk in voor zo’n 5 seconden. Hiermee worden de bluetooth functies van de remote gedeactiveerd.

Wat doen de kleurtjes op de afstandsbediening?

Lg Magic Remote kleuren

De gekleurde knopjes op de afstandsbediening hebben meerdere functies. In sommige menu’s zul je een balk te zien krijgen onderin het scherm met een kleur, gevolgd door de functie. In dit menu kun je de kleurtje gebruiken om snel te navigeren.

Wil je een programma opnemen? Druk dan 3 seconde op de rode toets. Ziggo On Demand kun je openen door kort op de rode knop te drukken.

De Groene knop functioneert als pauze knop op de tv, dit werkt alleen als je een directe coax verbinding hebt en dus geen decoder van een provider.

De gele knop maakt een screenshot van het huidige beeld. Je kunt het screenshot terugvinden in bij Foto’s & Video’s.

Verder hebben de knoppen alleen een functie als het in beeld staat. Soms werken de knopjes als je in een app bent. Dit is wel afhankelijk van de producent van de desbetreffende app.

De LG Magic Remote als universele afstandsbediening gebruiken

AN-MR650A Magic Remote | LG Benelux Nederlands

Als je beschikt over randapparatuur zoals een Apple TV, Blu-ray speler of decoder van jouw provider, kun je hem instellen als universele bediening. Hiervoor moet het apparaat met HDMI zijn aangesloten op de LG tv.

Sluit het apparaat aan als de tv aanstaat, hierna kun je stap voor stap instellen om welk apparaat het gaat. In 9 van de 10 gevallen herkent de LG tv het apparaat en kan hij de functies van de afstandsbediening gemakkelijk overnemen.

Quick Acces

Achter de cijfertoetsen zit een geheim. Je kunt de cijfers gebruiken om van zender te wisselen, maar je kunt ze ook laten navigeren naar een andere app of naar jouw foto’s.

Kijk je bijv. elke dag naar Videoland? Open dan de Videoland app en houd een cijfer ingedrukt (1 – 8, niet 9, dat is voor Quick Acces hulp). Houd (terwijl je Videoland geopend hebt) bijv. het nummer 2 vast, dan wordt hij geregistreerd als snelkoppeling. De volgende keer dat je videoland wilt kijken druk je de tv aan en houd je nummer 2 ingedrukt. Je komt direct bij de app uit! Super snel, extra handig!

Hot keys

Voor twee streamingdiensten hoef je de Quick Acces niet in te stellen. Netflix & Amazon Prime zitten standaard als Hot Keys verwerkt op de LG Magic Remote. Heb je al eens ingelogd bij Netflix? Dan hoef je dat geen tweede keer te doen, je inloggegevens blijven bewaard.

Check dat knopje onder de 9

Zie je die 3 puntjes onder het cijfer 9? Druk hier eens op, het opent een extra menu met allemaal leuke functies. Je kunt hier een screenshot maken, de tv planner activeren, beeld- en geluidsmodus wijzigen, informatie opvragen over het lopende programma en nog meer. De functies verschillen per activiteit die je uitvoert op de tv.

Conclusie & handleiding

Stiekem heeft deze slimme LG tv afstandsbediening een hoop functies waar je nog nooit van hebt gehoord. Het maakt het kijken een stuk plezieriger als je weet wat je allemaal kunt met de Magic Remote. Wil je nog meer weten over alle extra mogelijkheiden? Lees dan de meest actuele handleiding van LG.

 • Benieuwd naar een tv die standaard wordt geleverd met een LG Magic Remote? Bekijk de LG OLED55CX6.
 • De Magic Remote los aanschaffen? Kijk op bol.com.

 

22 gedachten over “De LG Magic Remote – 7 Geheime functies uitgelegd”

    1. Het is mij idd gelukt, maar helaas is het na uitzetten tv weer vervallen en niet meer gelukt. Bovendien kon ik ergens het typenr van de tv ontvanger intypen en dat lukt ook niet meer

 1. Teletext is moeilijk bereikbaar via de remote, eerst op 3 stipjes drukken en dan naar onder scrollen voor teletext!
  Eenvoudig is het via universele bakje, vierde knop linksonder!

   1. Inderdaad Jan, dat zou ik ook graag willen weten.
    Heb al verschillende mogelijkheden gezocht maar ik ben er nog niet achter.
    Weet u hiervoor al een andere oplossing?

  1. Avond,mijn lg AB heeft wel gewerkt met de Next box.Maar opeens was het over,nu lees ik dat je de provider van Ziggo naar Upc moet veranderen.Maar kan niet vinden hoe je dat doet.

   1. Oplossing staat op de ziggo community :

    Er zijn meerdere manieren om in het juiste menu te komen, via dashboard of via instellingen. Via de instellingen:

    Druk op de Magic Remote op de knop met het tandwiel;
    Ga naar “Alle instellingen” (3 puntjes boven elkaar);
    Ga naar “Verbinding”;
    Instellingen apparaataansluiting;
    Instellingen voor de universele afstandsbediening;
    Je zit nu in het menu om de magic remote instellingen te koppelen aan een input kanaal van je TV. Bij mij zit de Ziggo decoder op HDMI 1 en had ik de remote zoals gezegd eerder al gekoppeld dus koos ik voor “instellingen beheren”. De truc is om vandaar op “Modelnaam zoeken” te klikken. Ik zocht op het woord “Ziggo” en toen kwamen een aantal opties naar voren, waaronder de “MediaboxNext”. Door die te selecteren reageerde alles weer als vanouds.

    1. Bedankt voor de tip: mijn LG Magic remote werkt nu ook op de decoder! Ik had het al eerder geprobeerd, maar toen niet de juiste aanwijzingen gevonden.
     Ik kwam wel iets andere benamingen tegen van de menu-items. Zo is er bij mijn LG (OLED55C16LA) geen knop verbindingen, maar ‘apparaten’ en dan ‘externe apparaten’ en dan ‘instellingen voor de universele afstandsbediening’. Vanaf die laatste is het weer gelijk aan jouw beschrijving.
     Bij mij stond er bij ‘instellingen beheren’ bij ‘Service’ standaard ‘Vodafone’ vermeld. Ik heb die instellingen verwijderd en vervolgens alle stappen doorlopen om de juiste provider te vinden, Ziggo in dit geval dus. Vervolgens was er een testje om te zien of je van kanaal kunt wisselen met de LG magic remote. Dat werkte, en toen ik uit het menu terugkwam op het standaard TV-beeld kon ik gewoon van kanaal wisselen met de kanaalkiezer en de numerieke knoppen. Heel fijn!

 2. Hoe kan ik in een programma dat ik stream bijv via Netflix vooruit of achteruit (scrollen) in het programma? Ik zie hiervoor geen knoppen op de afstandbediening (zoals bij andere merken wel) en ook in de gebruiksaanwijzing zie ik hiervoor niks.

  1. Hallo Pam,

   Hiervoor druk je gewoon op een pijltje (links, rechts, omhoog of omlaag). De knoppen om het scrollwiel heen dus. Daarna selecteer je het balletje van de tijdlijn die tevoorschijn komt door het scrolwiel in te drukken. Dan druk je op de linker of rechter toets om vooruit of achteruit te spoelen.

   Ik hoop dat het lukt!

  1. De home knop is de basis van een smart tv. Ik zou de bediening aanbieden ter reparatie of vervanging. Probeer eerst de batterijen te vervangen en de tv uit het stopcontact te halen en er weer terug in te doen!

 3. Kan ik ook de radio van Ziggo next aanzetten met de magic remote. De rest werkt prima,dit is de enige functie die we nog niet hebben gevonden.

 4. Mischa Vroegop

  Mss kan iemand mij ook helpen. Ik heb de Humax 5200c gekoppeld en die kan ik prima bedienen met de Magic Remote. Het enige dat niet werkt zijn de volumeknoppen. Die willen niet de Humax bedienen. Er komt dan een ssort stopbordje in beeld. Iemand ENIG idee??

 5. Heb een LG 43 UP gekocht. Hoe kan ik teletekst openen, zodat ik met een handeling teletekst heb: Heb al geprobeerd met blauwe knop en vervolgens de 3 stipjes . Kom dan in een menu waar ik teletekst kan openen.
  Als ik later weer eens teletekst wil zien moet ik dit helaas weer allemaal doen.
  Heel vervelend als je teletekst wel vaak kijkt. Iemand een oplossing voor mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *