Welk ziggo modem heb ik

Welke Ziggo modem heb ik? [Alle modellen]

Soms wil je graag weten welk modem je precies hebt van Ziggo, je hebt immers een abonnement afgesloten voor een werkende internet verbinding, een defect modem, valt dan ook in veel gevallen onder de garantie. Om te weten of jouw Ziggo modem verouderd is, moet je weten welk modelnummer hij heeft.

Om erachter te komen welk modelnummer jouw Ziggo modem heeft kun je het label op het modem bekijken of inloggen op een pc (of mobiel) op het modem via het draadloze netwerk. Sommige modems zenden zelf geen WiFi uit, dan moet je een PC met netwerkkabel gebruiken om in te loggen op het modem.

Vind het modelnummer van jouw modem

Er zijn een aantal manieren om het modelnummer van een Ziggo modem te vinden, het verschilt weliswaar per model waar je hem kunt vinden, maar één van de drie onderstaande manieren geeft je zeker meer antwoorden.

1. Inloggen op mijn Ziggo

Ziggo vermeld netjes alle producten die aan jouw adres toegewezen staat, wel zo transparant. Door in te loggen met de Mijn ziggo gegevens kun je alle producten vinden die jij op dit moment gebruikt.

Log in op Mijn Ziggo

Op Mijn Ziggo log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord in het inlogscherm zoals hieronder. (Druk op de link om naar Mijn Ziggo te gaan.)

mijn ziggo inloggegevens invullen

Producten

Druk hierna op de kop met “producten” om alle actieve producten die je van Ziggo in bruikleen hebt te kunnen zien.

Druk op producten

Producttypes

Bij Ziggo neem je vaak een alles in één pakket af. Omdat we nu op zoek zijn naar het modem, selecteer je het kopje “Internet”. Hier krijg je het totale internet pakket te zien. Alle snelheden en apparaten staan op een rij. Ook bijv. WiFi extenders.

Kies producten type mijn ziggo

Scroll naar beneden naar het kopje “Ziggo modem”

Als je naar beneden scrolt op de pagina “internet” onder de producten, kom je ergens onderaan het kopje “Ziggo modem” tegen. Hier staat netjes vermeld welk modem je hebt, hier komt het internet signaal voor het eerst op binnen.

Op de onderstaande foto kun je zien dat ik de Ziggo Connect Box heb van het merk Arris. Deze heeft het typenummer CH7465. De andere gegevens zijn unieke (misschien persoonlijke) gegevens, dus die heb ik onzichtbaar gemaakt.

Ziggo modem type

Dit is jouw type modem van Ziggo.

Hier kun je dus vinden welk Ziggo modem je hebt. Je kunt dit typenummer gelijk even invoeren op Google om te kijken uit welk jaartal dit modem zich bevindt. De ConnectBox van Arris is één van de meest recente modems van Ziggo.

Wanneer je in Google Arris CH7465 intypt is dit het resultaat:

modem nummer opzoeken

De eerste review van de consumentenbond is gemaakt op 4 november 2019. Dus eind 2019 was dit modem nieuw. Het is nu aan jou om in jouw situatie hetzelfde te doen om te kijken wanneer jouw modem in productie is gegaan.

Komt jouw Ziggo modem uit 2010? Dan zou ik toch eens overwegen om een nieuwe aan te vragen, vaak doen ze daar niet erg moeilijk over. Met een nieuw modem kunnen ze immers meer gegevens uitlezen en gebruiken. Met jouw abonnementskosten heb je dit apparaat uiteraard al dubbel en dwars terugbetaald.

2. Sticker op het modem

Het is afhankelijk van het modem, maar een simpele sticker op de onderkant of achterkant kan vertellen welk model het is.

Hieronder een voorbeeld van de sticker op mijn modem. Dit betreft de Ziggo ConnectBox ofwel; Arris CH7465.

Serienummer op sticker ziggo modem

Er staat een heleboel nummertjes op zo’n product sticker maar je bent meestal op zoek naar een nummer met twee letters en vier cijfers. Deze combinatie laat je het typenummer van het Ziggo modem zien.

Hieruit krijg je iets minder informatie dan de eerste manier (via Mijn Ziggo), we weten namelijk nog niet dat dit modem van het merk Arris is. We hebben alleen het modelnummer gevonden op de sticker.

Wel is nu vrij makkelijk te achterhalen welk merk dit precies is door het modelnummer in te voeren in Google. Voer niet het serienummer van het apparaat in, dit is een uniek nummer en je zal hier geen fatsoenlijk resultaat krijgen van Google, omdat hij dat serienummer helemaal niet kent.

Type in dit geval van de bovenstaande sticker dus: CH7465 in google in (of CH7465LG) om te achterhalen welk Ziggo modem dit precies is.

Heb je het merk gevonden? Vul dan Merk + Model in in Google om te kijken uit welk jaar dit apparaat komt. Is jouw modem verouderd? (6+ jaar) Vraag dan een nieuwe aan door contact op te nemen met Ziggo.

3. Inloggen op het modem

Je kunt ook direct inloggen op het Ziggo modem, dit kan handig zijn als je niet weet hij waar staat. Er zijn twee opties om in te loggen op het Ziggo modem:

  • Via de WiFi (als je niet weet waar hij staat)
  • Via een LAN kabel

Om in te loggen op het Ziggo modem heb je een active verbinding nodig met het modem. Dit kan zijn d.m.v. een LAN kabel of een draadloze WiFi verbinding. Wanneer je deze verbinding in stand hebt gebracht (je hoeft dus geen internet te hebben perse) ga je naar: http://192.168.178.1/.

welkomscherm inloggen modem

Om in te loggen heb je het wachtwoord van het modem nodig. Bij het geval van de Ziggo Connectbox zit er een plastic kaartje in de onderkant van het modem geschoven. Hier staat het modemwachtwoord op vermeld.

plastic kaartje met modem wachtwoord
Het plastic kaartje met het modem wachtwoord zit hier verstopt.

Werkt dit wachtwoord niet meer? Dan heb je het wachtwoord bij de eerste keer inloggen veranderd naar een eigen wachtwoord. Geef dan jouw zelf bedachte wachtwoord op. Weet je ook dit wachtwoord niet meer? Dan heb je nog maar één oplossing om in te kunnen loggen en dat het is het Ziggo modem resetten.

Na het resetten van het modem gaat het eerste wachtwoord (van het plastic kaartje) weer werken en kun je daarmee inloggen op het Ziggo modem.

Na het inloggen kom je op het beginscherm van jouw modem. In mijn geval ziet dat er zo uit:

Ziggo modem inlogscherm

Onderaan zie ik gelijk staan: “Je connect box status”. Eén keer Google’en op “Ziggo Connect Box” geeft mij direct resultaat; Dit gaat om de Arris (of Compal) CH7465. Ik weet nu precies welk Ziggo modem ik heb.

Na wat onderzoek online kun je gemakkelijk achterhalen hoe oud het apparaat ongeveer is. Dit modem is voor het eerst geproduceerd in 2019, dus ik vind hem nog redelijk jong. In dit geval is er geen reden om hem direct te moeten vervangen, er zijn geen beveiligingsrisico’s of vroegtijdig risico op defect.

Recente Ziggo modems

Ik heb al heel wat Ziggo modems in mijn handen gehad en vond het wel waardevol om een kleine lijst te maken van alle modellen die er op dit moment bij klanten van Ziggo staan. Ten eerste vier stuks recente Ziggo modems die je hoogstwaarschijnlijk in huis hebt.

Connect box (SmartWifi modem)

Ziggo connect box jaar gemaakt

De Ziggo Connect box is het modem wat elke nieuwe klant bij Ziggo tegenwoordig krijgt. Ook als je van een oude tv decoder naar bijv. de Mediabox Next overstapt, krijg je hier gelijk een nieuw modem bij, deze Connect Box.

Verwacht trouwens maar niet dat je het nieuwe tv decoder kastje kunt gebruiken zonder het nieuwe modem te installeren en in de schuur te leggen. Je oude modem wordt netjes binnen een week afgesloten, dus zorg ervoor dat de nieuwe is geïnstalleerd voor die tijd om erger te voorkomen.

De Ziggo ConnectBox of SmartWifi modem werd geïntroduceerd in 2018 en wordt tot op heden uitgeleverd. Met stevige software en firmware update’s kan dit modem nog wel even mee tot de elektronica niet meer voldoende is om aan de technische eisen te voldoen.

Technicolor TC7210 (WiFi modem)

Technicolor TC7210

De Technicolor TC7210 kun je als de voorganger van de Ziggo Connectbox beschouwen, vele hebben dit modem nog netjes draaien in de meterkast. De Technicolor TC7210 heeft technisch gezien veel gemeen met de het nieuwste Ziggo modem (ConnectBox).

De TC7210 was het eerste modem dat met twee draadloze verbindingen werkte: 2,4 Ghz en 5,0 Ghz. 5 Ghz is een snellere verbinding met een kleiner bereik dan 2,4 Ghz.

Voor zover ik terug kan vinden komt de TC7210 uit 2015. Hij heeft door de jaren heen wel wat problemen gekend, maar die zijn opgelost op een update of omwisseling voor een ander model. Inmiddels werkt hij stabiel genoeg voor een gemiddeld huishouden.

Connect box Giga (SmartWifi modem Giga)

Ziggo connect box giga jaar release

De nieuwste uitbereiding van hoogwaardige netwerk verbinding, daar staat de Connect Box Giga voor. Deze modem / router combinatie is geïntroduceerd in 2021 en is hiermee de nieuwste upgrade in de Ziggo line – up.

Voor nu is deze modem/router alleen te verkrijgen bij hogere abonnementen, en eerlijk gezegd heb je hem ook niet nodig als je een abonnement met lagere snelheid hebt. Je ontvangt hem alleen bij het Giga abonnement, hoe toevallig.

Hitron CGNV4

Hitron draadloze modem

De Hitron CGNV4 is de minst gebruikelijke Ziggo router van deze 4 actuele modems, ik kom hem vrijwel nooit tegen bij klanten. Het lijkt erop dat hij vanaf 2017 al beschikbaar was voor zakelijke klanten.

De Hitron CGNV4 ondersteund zowel 2,4 GHz draadloze verbindingen als een 5,0 Ghz draadloze WiFi verbinding en vervult hiermee de grote rol als directe router. Qua aansluitingen is hij gelijk aan alle andere actuele modems met vier bekabelde aansluitingen en twee telefoonlijn aansluitingen.

Verouderde modellen

Als je één van de onderstaande modellen bezit heb je een ouder model Ziggo modem thuis staan. Eigenlijk zijn al deze apparaten aan vervangen toe. Anderzijds kun je je natuurlijk afvragen of vervangen nodig is, zolang het werkt, werkt het.

De beveiliging van deze modems is echter ook verouderd, waardoor ik een telefoontje naar Ziggo zou aanraden om het modem om te wisselen.

Ziggo Ubee modems

In het verleden heb ik zelf een Ubee gehad en was daar altijd tevreden mee, toch zijn de nieuwere modems een stuk beter bereikbaar en kun je wat makkelijker aanpassingen doen door de verbeterde interface.

Ubee EVW 3226

ubee 2014 release date

Deze Ubee EVW3226 liep voor op zijn tijd, met een 2,4 Ghz en 5,0 Ghz verbinding i.c.m. een WPS verbindingscompatibiliteit kun je hier nog steeds alles mee, wat je verwacht van een modem van Ziggo. Voor veel gewone huishoudens werkt dit apparaat nog prima, hij kwam in 2014 op de markt.

Ik twijfelde bij dit model of hij in het rijtje “verouderde modellen” thuis past, hij is namelijk nog steeds geschikt voor de meeste huiselijke verbindingen en voldoet aan de eisen. Maar als we het puur over leeftijd hebben en je hem vanaf 2014 al in huis hebt, is hij wel eens toe aan vervanging.

Ubee EVW3200 (320b)

ubee 320b 2011 release date

Nog een router en modem in één van Ubee, ondersteund met 5 Ghz en 2,4 Ghz. Inmiddels is dit wel een ouder apparaat geworden, Ziggo begon met het verspreiden van dit modem in 2011, dik tien jaar geleden dus.

Ook dit Ziggo modem heeft netjes vier aansluitingen om apparaten bekabeld op het internet aan te sluiten en twee keer een telefoonaansluiting. Precies zoals we ze al jaren kennen op het gebied van aansluitingen.

Ubee EVW 321B

ubee 321b 2013

Een redelijk modem uit 2013 is deze Ubee EVW 321B. Ook weer een prima combinatie van router en modem al was de router des tijds misschien een stuk minder dan we tegenwoordig verwachten. Echter hoeft Ziggo niet perse een router te leveren, maar probeert haar klanten uiteraard tevreden te houden.

Alle Ubee modems lijken erg op elkaar, zowel de buitkant als aan de binnenkant. Zeker de gebruikers beleving is erg gelijk, maar ze doen wat ze moeten doen.

Toch zou ik nu overwegen om over te stappen op een recenter model omdat de leeftijd een belangrijke rol gaat spelen, na ruim 10 jaar kan hij het zomaar ineens opgeven.

Ziggo Cisco modems

Cisco EPC 3925

Ziggo modem cisco epc3925

Ongeveer uit hetzelfde tijdperk als de Ubee modems komt de Cisco EPC 3925 (2014). Vanaf de buitenkant soortgelijk aan de Ubee modem routers, maar met wat meer problemen. Veel uitval door “oververhitting” in kleinere ruimtes. Hij loopt daardoor snel vast waardoor een Ziggo modem reset vereist is.

Cisco EPC 3928

Ziggo modem cisco epc3928 (2)

Ongeveer gelijk aan de EPC3925 is de EPC 3928, maar dan met een extra NAS functie via een USB aansluiting. Je kunt deze router/modem combinatie dus gelijk als netwerk opslaglocatie gebruiken door een USB schijf of stick aan te sluiten. Het geboortejaar zetten we tevens op 2014, toen werd dit apparaat door Ziggo volledig uitgeleverd en ondersteund.

Wil je weten of je de EPC3925 of EPC 3928 hebt? Bekijk dan de achterzijde net zoals de bovenstaande afbeeldingen. De Cisco EPC 3928 heeft 4 UTP aansluitingen naast elkaar zitten, de EPC3925 heeft er twee naast elkaar en weer twee eronder. Om de vraag “welk Ziggo modem heb ik” te beantwoorden kun je alle afbeeldingen in dit artikel vergelijken met jouw modem!

Ziggo Technicolor modems

Hoewel er meer zijn geweest in een ver verleden behandel ik er maar twee, de Technicolor TC7210 en de Technicolor TC7200. Heb je een ander model? Dan heb je geluk dat hij nog werkt, wat jouw modem is dan meer dan 15 jaar oud!

TC7200 en TC7210

Technicolor modem ziggo vervangen

Ik ben best fan van deze Ziggo modems, de Technicolor TC7210 en TC7200 werken fatsoenlijk en vallen een stuk minder uit of weg dan andere modellen.

Veel communicatie via de bekabelde of draadloze netwerken worden goed behandeld door de Technicolor. Helaas worden ook deze Technicolors echt oud, en zijn ze aan vervanging toe, je zult een Connect Box kunnen verwachten als vervanging.

Beide Ziggo modems van Technicolor sturen zowel een 2,4 Ghz Wifi signaal als een 5,0 Ghz signaal uit. Ook ondersteunen ze allebei de draadloze WPS verificatie communicatie.

Ziggo Thomson modems

Thomson modems van Ziggo zijn draadloze router en modem combinaties. Ze hebben allemaal echter geen 5,0 Ghz frequentie, maar op zich heb je die ook niet nodig. Ook wordt de WPS functie niet ondersteund op Thomson modems van Ziggo.

De Thomson modems komen in principe uit het UPC tijdperk en alleen oud UPC klanten zullen deze hebben staan.

Thomson TWG850

thomson upc ziggo modem

De Thomson TWG850 is een router modem combinatie met draadloze verbindingsmogelijkheid. Via de draadloze 2,4 Ghz frequentie is (was) het mogelijk om apparaten te verbinden met internet. De TWG850 heeft geen 5,0 Ghz variant en ook geen mogelijkheid om draadloze verbindingen in stand te brengen via WPS.

Aangezien dit modem stamt uit de oudheid van 2008, is hij wel degelijk aan vervanging toe. De mogelijkheden zijn inmiddels minimaal en er is een grote aannemelijke kans dat dit modem het binnenkort gaat begeven.

Thomson TWG870

Thomson twg870 ziggo modem

De TWG870 is het vernieuwde broertje van de Thomson TWG870. Uitgerold sinds 2010 met ongeveer dezelfde mogelijkheden maar betere processorprestaties. Vooral het bereik van de draadloze verbinding is vergroot ten opzichte van de TWG850.

De TWG870 is een modem en router in één inclusief draadloze WiFi verbinding. Er is alleen een 2,4 Ghz draadloze verbinding in stand te brengen. 5,0 Ghz was nog niet echt een gebruikelijke frequentie voor draadloze WiFi verbinding in 2010.

Dit Ziggo modem is dus ook erg gedateerd inmiddels, ik zou zeker aanraden om een nieuwe aan te vragen via de klantenservice van Ziggo.

Conclusie

Om erachter te komen welk Ziggo modem je hebt kun je één van de bovenstaande manieren gebruiken om het modelnummer te achterhalen.

Aan de hand van het modelnummer kom je achter het bouwjaar en kun je bepalen of jij het een verouderd model vind of niet. Zo blijf je voorbereid op eventuele complicaties met het huidige modem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *